Felszabadult nevetés: Balkon kilátással

Azt már nagyon jól tudjuk, milyen, amikor nem léphetünk egymáshoz másfél méternél közelebb.

A fesztivál második napján egy komédiára megyek a Veszprémi Petőfi Színházba. Ez is vendégelőadás, az Orlai Produkció hozza el nekünk. Az ő előadásaikat nagyon szívesen nézem, sokat láttam Budapesten, és őszinte örömömre, Veszprémben is láthattam tőlük néhányat. Ezt is érdeklődéssel várom!

Helyszíne két egymásra néző erkély. Az egyiken Alvin, aki képtelen felvenni a ritmust a világgal. Inkább elszigeteli magát, és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel. A szemben levőn azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen, és a világ máris újból kézzel fogható közelségbe férkőzik. Összecsap két szemben álló nézőpont, férfi és nő, optimista és pesszimista, Jin és Jang.

Forrás: orlaiprodukcio.hu

Ugye, mindannyian ismerünk ilyen (vagy majdnem teljesen ilyen) embereket? De inkább azt kérdezném, hogy ki ismeri fel magában egyik vagy másik karakter jellemzőit, ha nem is ennyire sarkítva?

Ami engem illet, életem különböző korszakaiban voltam egy kicsit ilyen is, egy kicsit olyan is. Mindkettő élhető, mindkettőben más a jó. És mindkettőből el lehet mozdulni, úgy hogy jó élményekkel gazdagodjunk. Egy új találkozás válthatja ki az elmozdulást, a változást, ugye? Persze, a pár évvel ezelőtti bezárkózási járvány is hozott változást az életünkben. A sok rossz mellett, a szerencséseknek éppen új tudást, új megtapasztalást, új ismeretségeket vagy új lehetőségeket hozott. Kinek hozott valami jót, ami gazdagította az életét?

Érdeklődve várom az előadást, mert azt könnyen el tudom képzelni, hogy Alvin élete hogy változik meg, de vajon mit hoz ez a kaland Karennak.

Van valakinek tippje? Este megírom, hogy ki nyert.

Kerékfy Pál

Szereposztás: https://www.petofiszinhaz.hu/hu/esemeny/balkon-kilatassal

Hozzászólás