Közlekedés Akarattyán és környékén

Autóval Akarattyán

A nyári szezonban sok látogató érkezik autóval Akarattyára, a parkolóhelyek száma ugyan nő évről-évre, nyáron mégsem egyszerű helyet találni a magaspart és a strandok közelében.

A 71-es úti körforgalom közelében lévő nagy parkolóban általában lehet helyet találni. Onnan több lehetőség közül lehet választani:

  • gyalog (nem olyan nagy a település)
  • az önkormányzat által üzemeltetett strandi kisbusszal (ami alapvetően a strandról délután a parkolóba visszatérők számára szolgál)
  • a KicsiBusz Balaton elektromos buszaival, amik strandi és egyéb fix szolgáltatásokat, valamint tetszőleges úticélok elérését nyújtják
  • a Lime elektromos rollereivel (a gyalogosokra is vigyázva)

Vonatozás

A 2021-es nyári menetrend kedvező változásokat hozott. Itt írok róla: Nyári menetrend

A 2022-es előszezoni menetrend május 16-án indul. Június közepén pedig a nyári menetrend lép életbe.

Autóval Akarattyára

A 710-es elkerülő út közvetlen bekötése óta az M7-es autópályába, a Fűzfőre vagy távolabbra utazóknak már nem érdemes Akarattya és Kenese lakott területén keresztül közlekedni, rövidebb és gyorsabb a 710-es.

Sok találgatás kezdődött azzal kapcsolatban, hogy kell-e Veszprém megyére matricát vennie annak, aki mégis a 71-esen keresztül akar autózni az M7-esre vagy az M7-esről. A rövid válasz: nem kell. A hosszabb válasz itt található: Milyen pályamatrica kell?