Indul a hatodik szezon!

Ma reggel ezt láttam, és nagyon megörültem neki. Miért örülök?

2018-ban nyitotta meg Vadász Tamás és felesége az általuk felújított és kibővített épületben – ahol korábban sűrűn váltották egymást a vendéglősök – a magas színvonalú, igényes üzletét. Sok minden változik, de az ételek választéka és minősége, valamint a vendégekre való odafigyelés állandó.

A Tengósok Kikötője stabil, kiváló hely, ahova mindig és bármikor szeretek beülni.

Miért?

Kezdjük azzal, hogy kiváló a konyha. Sok ételt kipróbáltam már az elmúlt öt évben – talán végigettem az egész étlapot. Évről-évre vannak kisebb változások, lekerül róla egy-két fogás, felkerül rá néhány új is. Sokáig azt gondoltam, hogy a tulaj kiváló szakács, és ő tanítja be a szakácsokat. Igen, szakácsokat, mert nem ugyanaz az ember főz minden évben. Sőt, szinte mindig van változás a konyhán. Egy beszélgetés során megtudtam Tamástól, hogy ő nem szakács, és nem is igazán tud főzni. A stabil minőség nyitja valami más. Nagyon jól tudja kiválasztani az embereket, akikkel együtt dolgozik, és nagyon ért a minőséghez. Azt hiszem, ez így elég is. Még hozzátenném, hogy kifejezetten várja és kéri, hogy szóljak, ha valami nem volt az igazi. Természetesen örül a dicséretnek (amiből kap is sokat), de nagyon fontos számára a bírálat, mert az segít a minőség megőrzésében és javításában.

Nagyon jó a csapat. Odafigyelnek arra, hogy jó élményeket nyújtsanak a vendégeknek. Az 5 év alatt sok alkalmazottal találkoztam, és alig volt negatív tapasztalatom. Akivel volt, az nem sokáig dolgozott ott. (Nem én szóltam, hogy küldje el.) Mondhatná valaki, hogy törzsvendégként nyilván nagyobb figyelmet kapok, és ez így is van, de nyitott szemmel járok, és észreveszem azt is, hogy mások milyen kiszolgálásban részesülnek. Tapasztalatom szerint mindenkivel udvariasak, és teljesítik a vendégek kívánságait.

Azt terveztem, hogy rakok ide képet néhány ételről, de meggondoltam magam. Idei képeim még nincsenek, hiszen március 11-én (szombaton) nyitnak, és a korábbi évek képeit (némi magyarázattal) megtalálja itt a kedves olvasó:

Milyen lesz idén? Az eddigi tapasztalataim azt mondatják velem, hogy idén is szívesen fogok beülni. Hogy el ne felejtsem, a nyitvatartás: hétfőn és kedden zárva tartanak márciusban, szerdától vasárnapig délben nyitnak és sötétedésig tartanak nyitva. Idén is lesz hétköznapi déli menü, amit minden délelőtt a Facebookon és az Instagramon hirdetnek meg. Az utóbbi helyen sok ételfotó is található.

A fenti a márciusi nyitvatartás; a változásokat a szokott helyen teszem közzé: Akarattyai nyitvatartás

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s