Akarattya tiszta

Szívügyünk Akarattya, és örömmel teszünk azért, hogy tisztább legyen.

Sokan érezzük rosszul magunkat, amikor szemetet vagy rendetlenséget látunk az utcákon, és nem csak a saját portánk előtt járulunk hozzá a tisztasághoz. Idén arra jutottunk, hogy összefogva, tevékenységünket összehangolva még többet tudunk tenni Akarattyáért. 

Az AKARATTYA TISZTA mozgalom tagjai “örökbe fogadnak” utcákat, útszakaszokat, és ott rendszeresen összegyűjtik az eldobált vagy oda kihordott szemetet. 

Nem akarunk óriási csodákat csinálni, hanem nagyon egyszerű, mindennapi, apró lépésekkel fogunk eljutni oda, hogy ne kelljen bosszankodnunk, amikor végigmegyünk az utcáinkon.

Célkitűzéseinket itt lehet megtalálni, elolvasni: Összefogás

Munkánkat nyilvánosan végezzük, dokumentáljuk, és havonta összesítve közzétesszük

A részleteket, a már örökbe fogadott utcák listáját és a jelentkezési lapot is megtalálják, ha az Összefogás című oldalt megnézik és elolvassák. 

Szeretettel várunk mindenkit, aki egyetért céljainkkal, és szeretne ebben az összefogásban együtt dolgozni velünk. 

Kerékfy Pál

Utóirat: Vannak más kezdeményezések és összefogások Akarattya rendbetételére. Ilyen a sok éve létező önkéntes összefogás (ami az utóbbi években a TeSzedd! akcióhoz kapcsolódik). Ebben sok akarattyai jön össze egy adott napon, és a falu egy-egy részén összeszedik a nagy mennyiségben odahordott mindenféle hulladékot. Teherautónyi “lelet” gyűlik össze, amiben a háztartási szemét mellett minden is van.

Miben különbözik ez a mostani mozgalom a fenti tevékenységtől? Mi nem egy-egy kampányt szervezünk, hanem ki-ki heti rendszerességgel végigmegy a saját területén. Nem az erdős, bokros részeken lévő nagy “lerakatokat” célozzuk meg, hanem az utcáinkat. Egy alkalommal nem teherautónyi, hanem 30-120 liternyi szemetet gyűjtünk össze. Az a célunk, hogy folyamatosan rendben tartsuk a területünket.

Mindkét tevékenységre szükség van, és jól kiegészítik egymást.

Akarattya tiszta” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Igen jó kezdeményezés!
    Én eddig szégyenkezve szedtem össze a főút mellett az autókból kihajigált szemetet. Ezután büszkén, öntudatosan szedegetek majd.
    Tartsatok velem, legyen tiszta Akarattya!

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s