Kikötői menü

Idei újdonság, és kitűnően bevált.

A hosszú tavaszi kényszerszünet után, amint lehetett, kinyitott sokak kedvenc helye, a Tengósok Kikötője, a Bercsényi strand nyugati végén.

Rögtön a nyitás után jött a meglepetés, a hétköznapi kétfogásos ebédmenü. Még csak tíz nap telt el, és már megjelent a desszert is, ami többnyire palacsinta (lekváros vagy kakaós, ízlés szerint). Június második hetében jött a következő újdonság: választható főétel. Egyes napokon lehet A és B menü közül választani (sőt egy alkalommal háromból is lehetett).

A most már háromfogásos menü nem zsákbamacska, a Tengósok Kikötője Facebook-oldalán délelőtt 10 óra körül teszik közzé, hogy fél 12-ig (amikortól elérhető) ki-ki eldönthesse, hogy van-e hozzá kedve. Végiglapoztam az eddigi két hónapot, és nem találtam ismétlődést az ételek között. Nem lehetett könnyű feladat így összeszedni! 

A kezdetek óta ismerem a helyet, és kizárólag jó tapasztalataim voltak. Ez nem véletlen, mert Vadász Tamás szakértelme és igényessége régen közismert.

Ilyen volt 2018 júniusának elején

Amikor 2018 tavaszán teljesen átépítették az épületet, amiben korábban évente változó büfések működtek, már lehetett sejteni, hogy itt valami más következik. Mégis meglepetés volt az igényes porcelán és evőeszköz, valamint a tálalás. 

Ha valaki nem látta volna még, vagy esetleg elfelejtette volna, nézze meg a júniusi cikkemben lévő képeket! A képekből valamit meg lehet sejteni az ételek minőségéből is.

Hogy viszonyul mindez a déli menühöz? Megy vajon a megszokott igényesség, belefér a menü árába? 

Idén úgy alakult, hogy csak kora esti órákban jártam náluk, ezért a menükből eddig kimaradtam. Mostanra már nagyon kíváncsi lettem, hogy milyen és mekkora. Tegnap kezdtem az ismerkedést. Éppen lehetett választani is, és én a zöldbabfőzeléket választottam, amiben sült kolbászkarikák voltak (szakszerűbben: chilis-sajtos kolbászchips). Az alternatíva sörtésztában sült csirkemell és rizi-bizi volt. Mindez a cukkinikrémleves után. 

Az egészet lekváros palacsinta zárta. 

Ma korhelylevessel kezdtem, utána pedig pulykapaprikást kaptam tésztával. A végére kakaós palacsintát kértem.

Mik a tapasztalataim? Kezdjük a végén! Ezt a kakaós palacsintát én inkább csokis palacsintának nevezném. Ahogy Tamástól megtudtam, ennek egyszerű oka van: rendes holland kakaóval készítik. Be kell vallanom, hogy eddig valahogy nem éreztem vágyat a kakaós palacsintára, mindig valami másfélét kértem a kávé mellé. Most már maradok ennél, mert ez a tökéletes a kávéhoz.  

Akik ismernek, nem arról ismernek, hogy kevéssel is beérem ebédre (vagy bármely más étkezésre). Ugye a menü azért olcsóbb, mert kevesebb? Éppen ezért lepett meg, hogy tegnap és ma is kellemesen jóllaktam. Igaz, hogy egy-egy korsó Kozellel besegítettem, de ennyi csak jár az embernek a hegymászás előtt? 

Annak, aki kipróbálná, még egy kis információ: a menü ára 1500 Ft, és hétköznapokon fél 12-től 3-ig lehet kapni. 

Kedves Olvasóim! Érdekelnek a tapasztalatok, vélemények. Kinek van? 

Kerékfy Pál

Kikötői menü” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s