Szívós aprómunkával pusztítják a parkot

Spontán kialakult parkoló araszol befelé a parkba. De miért hagyjuk?

A Rákóczi park zöldterület, közpark. Ennek megfelelő védettséget élvez. 

Az utóbbi években a megnövekedett járműszám és a kevés parkolóhely miatt a Brassó utcai oldalon “spontán” parkolóhely alakult ki, ami több tucat járműnek biztosít kellemes, árnyas, de teljesen szabálytalan parkolási lehetőséget.

Úgy gondolom, hogy ezt a békát, legalábbis rövidtávon, le kell nyelnünk. Ki kell dolgozni Akarattya parkolási koncepcióját, és abban választ kell adni arra a kérdésre, hogy kell-e ennyi autó Akarattyára. Ha igen, meg kell teremteni a szabályos és ésszerű parkolási lehetőségeket. Ezt a koncepciót – remélhetőleg széles társadalmi egyeztetéssel – önkormányzatunknak kell megalkotnia

Ezért nem is a koncepcióról írok, hanem egy olyan tűrhetetlen helyzetről, amit most és azonnal kell orvosolni. 

Mi is ez a helyzet? 

A Brassó utcára merőlegesen a park  gyepére beálló autók a gyepet kipusztították, por- és sártengert csináltak belőle. Ez sajnos így szokott lenni. Csakhogy az autók nem szeretnek ilyen helyen állni, a vezetőik nem szeretnek ilyen helyen ki- és beszállni. Milyen megoldást találtak a problémára? 

Araszolnak befelé. Egyre beljebb húzódnak a parkba. Már 2-3 méterrel beljebb parkolnak, és ott tovább pusztítják a parkot. Csak ott nem tudnak beljebb menni, ahol éppen egy méretes fa törzse állja útjukat.

Miért tűrjük ezt?!? 

Ha másképp nem, fizikailag akadályozzuk meg, hogy a minimálisan szükségesnél jobban behajtsanak a parkba! Hogyan? Ahogy az az egy-két fa akadályozza. Kerüljenek oda oszlopok vagy egyéb alkalmas akadályok! Tudom, hogy pénzbe és munkába kerül, de ennyit érjen már meg nekünk a Rákóczi park! 

Van sok ember, aki egyetért velem? Ha nincs, akkor nem tehetek semmit, fájó szívvel feladom a dolgot, nem akarok én itt a “fejlődés” kerékkötője lenni. Ha van, akkor találjuk meg a módját!

Kerékfy Pál

Utóirat: Ebben a konkrét esetben éppen semmi szükség sincs a parkban való parkolásra. A szomszédos főútvonalon (a Rákóczi úton) teljesen szabályosan lehetne várakozni. Semmi sem tiltja, és az úttest nagyon széles. Vajon miért választják mégis a parkrongálást? Talán ugyanazért, amiért a járdát torlaszolják el ahelyett, hogy szabályosan az úttesten parkolnának?

Szívós aprómunkával pusztítják a parkot” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s