Akarattya legyen tiszta!

Szívügyünk Akarattya, és örömmel teszünk azért, hogy tisztább legyen.

Sokan érezzük rosszul magunkat, amikor szemetet vagy rendetlenséget látunk az utcákon, és nem csak a saját portánk előtt járulunk hozzá a tisztasághoz. Összefogva, tevékenységünket összehangolva még többet tudunk tenni Akarattyáért. 

Az AKARATTYA TISZTA mozgalom tagjai “örökbe fogadnak” utcákat, útszakaszokat, és ott rendszeresen összegyűjtik az eldobált vagy oda kihordott szemetet. 

Nem akarunk óriási csodákat csinálni, hanem nagyon egyszerű, mindennapi, apró lépésekkel fogunk eljutni oda, hogy ne kelljen bosszankodnunk, amikor végigmegyünk az utcáinkon.

Célkitűzéseinket itt lehet megtalálni, elolvasni: Összefogás

Munkánkat nyilvánosan végezzük, dokumentáljuk, és összesítve közzétesszük. 

A részleteket, a már örökbe fogadott utcák listáját és a jelentkezési lapot is megtalálják, ha az Összefogás című oldalt megnézik és elolvassák. 

Szeretettel várunk mindenkit, aki egyetért céljainkkal, és szeretne ebben az összefogásban együtt dolgozni velünk. 

Kerékfy Pál

Utóirat: Vannak más kezdeményezések és összefogások Akarattya rendbetételére. Ilyen a sok éve létező többféle önkéntes összefogás (akár a TeSzedd! akcióhoz kapcsolódva, akár attól függetlenül). Ezekben sok akarattyai jön össze egy-egy adott napon (legutóbb 2023. március 19-én az Akarattyázók szervezésében), és a falu egy-egy részén összeszedik a nagy mennyiségben odahordott mindenféle hulladékot. Teherautónyi “lelet” gyűlik össze ilyenkor, amiben a háztartási szemét mellett minden is van.

Miben különbözik ez a mostani mozgalom a fenti tevékenységtől? Mi nem egy-egy kampányt szervezünk, hanem ki-ki heti rendszerességgel végigmegy a saját területén. Nem az erdős, bokros részeken lévő nagy “lerakatokat” célozzuk meg, hanem az utcáinkat. Egy alkalommal nem teherautónyi, hanem 30-120 liternyi szemetet gyűjtünk össze. Az a célunk, hogy folyamatosan rendben tartsuk a területünket.

Mindkét tevékenységre szükség van, és jól kiegészítik egymást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s