Mire szolgál a Föld órája?

A kép forrása: WWF

Kihívásokkal teli időszakban zajlik az idei Föld órája.

A nemzetközi kezdeményezés azért jött létre 16 éve, hogy összehozza az embereket, és közösen tegyünk lépéseket a fenntartható életmód felé. A szimbolikus akció célja mindig az volt, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjünk el.

Ezekben a nehéz időkben a 2022-es Föld órája újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Hiszen kritikusan fontos, hogy olyan világot teremtsünk magunk körül, ahol az emberek harmóniában élnek egymással és a természettel, ez pedig csak békeidőben lehetséges.

Március 26-án 20:30-tól egy órára oltsuk le a világítást, és kapcsolunk ki otthon minden elektronikus berendezést, ezzel fejezhetjük ki támogatásunkat természeti értékeink megóvásáért. 

Nem az a cél, hogy ebben az egy órában megtakarítsuk a ma már alig valamit fogyasztó otthoni világítás áramfogyasztását. Ez egyrészt egy szimbolikus cselekedet, másrészt – és talán ez a fontosabb – emlékeztető arra, hogy tudunk létezni a sok elektronikus eszközünk használata nélkül egy kis ideig, vagyis tudjuk csökkenteni a függőségünket a technológia által lehetővé tett, és a világot irányító szervezetek által létrehozott alternatív valóságtól, és vissza tudunk térni a valódi valósághoz.

Mi sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg – itt az utolsó utáni pillanat a szemléletváltásra. Szeretnénk, ha ha minél több ember részese lenne az idei Föld órájának, mert hisszük, hogy együtt lehetséges.

Csatlakozás: https://wwf.hu/cselekedj/foldoraja/

Kerékfy Pál

A fenti szöveg a WWF felhívásának felhasználásával készült, és a saját véleményemet tükrözi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s