Megtaláltam a megoldást!

Évekig nem jöttem rá a megoldásra! Ha a kertbe ültettem a virágokat, Negro szorgalmasan kiigazította a munkámat, de ezt a virágok nem jól tűrték. A magától értetődő megoldás a cserép és a balkonláda, de ez sem vált be.

Mi a baj a cseréppel és a balkonládával? Nem minden virág szereti, hogy kevesebb a földje, mint a szabadban, és én meg nehezen találom el a megfelelő locsolást (és kissé rendszertelen is vagyok ezen a területen). Utána találgathatom, hogy a túl sok vagy a túl kevés víztől sárgul…

Tavaly végre meglett a megoldás (egy hirdetés adta az ötletet): sokkal nagyobb ládát kell használni, alapterületben is, és főleg mélységben.

Három 40 centi mély, 120×45 cm-es ládát vettem, és minden növény nagyon jól érezte magát bennük. Került beléjük muskátli, szegfű, primula, büdöske és néhány más virágos növény, valamint többféle fűszernövény.

A locsolást nem tudtam elrontani, mert a túl sok víz a ládában lévő föld alsó felében jól elvan (ha még annál is több, mint amennyit a föld fel tud venni, akkor kifolyik). Nagy eső után sem kellett arra figyelnem, hogy kiöntsem a cserepek vagy a hagyományos balkonládák alól a vizet.

A sok eltárolt nedvesség miatt egy kis kimaradás a locsolásban nem okoz problémát. Szóval, ez pont nekem való. És a növényeimnek.

Honnan szereztem? Egy kedves fiatal pár készíttette és árulta a ládát és a földet is hozzá. Azt is nagyon szeretik a növényeim. Virágzó Balkon a cég neve (https://viragzobalkon.hu).

Tervezem, hogy idén bővítem a flottát.

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s