Lila ABC: fejlesztés

Néhány hónappal ezelőtt örömmel hallottam, hogy falusi üzletek pályázhatnak fejlesztési pénzekre. Kis településeken nagyon nem egyszerű a kereskedők élete, nehéz akkora forgalmat elérni, ami nyereségessé teszi a munkát. Általában nem tudnak árakban versenyezni a nagyobb láncokkal, sőt választékban és sok más kérdésben is hátrányban vannak. Potenciális vevőik jelentős része egyéb okokból is jár városban, és gyakran ott vásárol be. Állandó kérdés, hogy mivel lehet visszacsalogatni őket. A személyes figyelem, egyéni kívánságok teljesítése, egyedi beszerzések segítenek ebben, de nem mindig tudják az egyéb versenyhátrányt semlegesíteni.

Ezért is tartom fontosnak, hogy aki teheti, vásároljon helyben, amit csak lehet.

Most jó hírt kaptam Ginál Hajnalkától (Lila Családi ABC – ha valaki nem ismerné őt). December 20-án majdnem két hétre bezárnak, de nem elsősorban pihenés miatt (ami rájuk férne!), hanem azért, mert nagy változás kezdődik a bolt élrtében.

A cikk elején említett pályázaton indultak, és nyertek is támogatást. Ebből korszerűsítés, akadálymentesítés, bővítés és eszközbeszerzés valósul meg. Még a postai szolgáltatások nyújtására is alkalmas lesz a bolt.

A munkálatok előkészítése érdekében a Lila ABC december 20-ától január 2-áig zárva lesz. Ezt követően mind a bolt, mind a trafik konténerben működik majd (előre láthatóan március végéig). A bolt teljes árukészlete nem fog elférni a kisebb területen, erre számítanunk kell.

A nyitvatartási idő változatlanul 6-19 óráig tart.

Elnézésünket kérik a kellemetlenségekért, de én úgy gondolom, hogy a sok gond és kellemetlenség nekik jut majd. Igaz, hogy pályázati pénzből lesz szebb és nagyobb a bolt, de a sok extra feladat és a gondok csak nekik jutnak.

Az üzlet fennállásának 30. évfordulóját remélhetőleg már a felújított, kibővített üzletben fogják ünnepelni.

Gratulálok, és eredményes munkát kívánok!

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s