2021. első adventi vasárnapja

Advent első vasárnapján a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület szervezte meg a sokunk által várt délutáni összejövetelt. Ez a korábban megszokottaknál egyszerűbb volt, mert a járványhelyzetre tekintettel nem vittünk enni- és innivalókat, nem falatoztunk és poharaztunk a megemlékezés és a műsor után. 

A Nyugdíjas Klub elnöke, Kalcsóné Horváth Aranka üdvözölte a megjelenteket: 

Advent első vasárnapján szeretnék minden kedves egybegyűltet köszönteni, akik itt megjelentek, hogy a szeretet ünnepét együtt várjuk a mi kis falunkban. Engedjék meg hogy egy kis karácsonyi köszöntőt felolvassak Önöknek, így az ünnep alkalmával!

“A karácsony legnagyobb áldása a lehetőség. Kapunk néhány napot, amikor megtehetjük azt, amit egész évben nem tudunk, vagy nem merünk. Aki szereti a karácsonyt, hisz annak csodájában. Hiszi,hogy abban a néhány napban ígéretet tehetünk az eljövendő évre, olyan emberek leszünk mint most karácsonykor!”

Németh Péter lelkész Ésaiás próféta könyvének 9. fejezetéből olvasta fel a gyermek születéséről szóló részeket, majd magyarázatában megvilágította a szöveg jelentését. Ezt követően Némethné Sz. Tóth Ildikó lelkész mondta el az alkalomhoz illő imáját, majd a Mi Atyánk imádkozása során a résztvevők is csatlakoztak hozzá.

Az est programját Tanai Judit szavalata zárta, Móra László:Karácsony édes ünnepén című versével. 

Természetesen, az első gyertya meggyújtása sem maradt el.

A vers után még egy darabig maradtunk, beszélgettünk. Ugyan nem a megszokott módon zajlott a megemlékezés, de így is jó volt összejönni!

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s