Jégpálya Akarattyán

Ki emlékszik arra a kemény télre néhány évvel ezelőtt, amikor három hétig is lehetett korcsolyázni a Balatonon? És a kis időre felöntött kosárpályára?

Sajnos ritkák az ilyen évek, egyre ritkábbak, pedig a szép simára fagyott Balatonon óriási élmény elkorcsolyázni Aligára vagy Kenesére!

Fogalmam sincs, hogy mikor lesz ebben újra részünk, de van egy szuper hírem! Decemberben megnyit a jégpálya a Csücsökben (Nánásiék új boltja mellett).

Már egy ideje láthatjuk az előkészületeket, és a múlt hétvégén már a szigetelő fólia és a csövezés is a helyére került. Ha minden a tervek szerint megy, ennek a hétnek a végén a fagyasztás is elkezdődik.

Akit érdekel egy jégpálya technikája, alaposan megszemlélheti most, amíg nincs felöntve.

2021. december első hétvégéjére tervezik a nyitást, vagyis Mikulás hozza a jégpályát Akarattyára!

Már eddig is sokan kérdezték tőlem, hogy mi lesz ott, majd azt, hogy mikor nyit. Most itt a válasz, és biztos sokunknak jelent örömöt ez a fejlesztés is.

Úgy hallottam, hogy +10 fok alatt tud megfelelő jeget adni az alkalmazott technika. Ez azt jelenti, hogy várhatóan egész télen tudunk itt korcsolyázni.

Szerintem ehhez a kávéhoz a ropogós külsejű, langyos töltelékű túrós batyu illik a legjobban.

A jégpályák egyéb fontos kellékei közé tartoznak a meleg italok és ételek is. Itt sincs másképp, és bővült is a választék. Az újdonságok között van a tejes kávé Baileys-zel és a sütőtökkrémleves – hogy csak két példát említsek. Az előbbivel már megismerkedtem, és jóban leszünk. A levest még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik. És majd a további újdonságok is várnak rám …

További információ ebben a cikkben.

Kiegészítés: A közösségi háló (Facebook, Instagram) felkapta a témát. Sokan örülnek a jégpályának, és felmerültek kérdések is. Ezekre reflektálok most.

  • A pálya nem a városoknak kiírt pályázat keretében valósul meg. Abban a pályázatban összesen 150 millió forint állt rendelkezésre a pályák építési vagy bérlési költségeinek 50%-os támogatására.
  • A pályát Nánásiék építtetik.
  • Belépőjegyet nem kell venni, nem lesz meghatározott díja a pálya használatának. 
  • A korcsolyázni Akarattyára utazókat arra kérik Nánásiék, hogy támogassák a CIPŐSDOBOZ AKCIÓT, ami tavaly elsöprő sikert aratott Akarattyán. Felkerültünk a cipősdoboz akció térképére azzal, hogy az itteni gyűjtőpont volt a legsikeresebb az országban. 
  • Az akarattyaiak ajándékait is örömmel és szeretettel várják, de nem várják el, hogy cipősdobozzal érkezzünk korcsolyázni. Biztos vagyok benne, hogy akár korcsolyával, akár korcsolya nélkül, mi is hozzá fogunk járulni az akció sikeréhez.

Kerékfy Pál

Jégpálya Akarattyán” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s