Apacuka Kert

Egy hónapja beszélgettem a tulajdonossal, és akkor írtam ezt a cikket a terveikről, de néhány információ még bizalmas volt, nem árulhattam el: Flip vagy Flop lesz?

Azt már akkor is tudtuk, hogy szuper pizzájuk lesz. Most már az is nyilvános, hogy a budapesti Digó pizzéria különleges nápolyi stílusú pizzái jönnek el hozzánk. Engem már a júniusi beszélgetéskor lázba hozott a lehetőség, hogy egy újabb stílussal találkozhatom.

Nos, a jó hír az, hogy már csak egészen keveset kell várni.

Ma délben benéztem hozzájuk, beszélgettem az előző cikkben említett kedves fiatal hölggyel. Körülnéztem, lőttem három képet – ezeket most megmutatom.

A pizzakemence még nem látszik, de a farakásokból is tudhatjuk, hogy rendes, fafűtéses kemencéről van szó. Ez máris bíztató!

A cégér alatt alakították ki a biciklitárolót, és ott látszik a “digó” és a pizza napoletana felirat.

Mitől nápolyi a nápolyi? “A nápolyi pizzának a tésztája az, ami igazán különleges. A hosszú – legalább egy napos – kelesztésnek köszönhetően rendkívül ízletes, puha, középen vékony, de a széle – hirtelen sütés által – akár 2 cm magasra felpuffadt, kívül roppanós, levegősen könnyű tészta keletkezik, amelyen jól láthatóak a fatűz lángjának köszönhető jellemző sötét pöttyök.” (Forrás: https://digopizza.hu/)

Kiegészítés július 23-án:
Mások és saját magam tapasztalata (és sok pizza) alapján, nem ilyen lett a pizza. A tészta egyáltalán nem roppanós, inkább nyúlós. A széle valóban magas, de nem felpuffadt, hanem félig sült tésztából áll.

Az italpultot nem mutatom meg – maradjon meglepetés is, de annyit elárulhatok, hogy a “kötelező” Aperol spritz nem hiányzik.

Ez a növényállvány nem csak a kert dísze, hanem egyben fűszernövények termőhelye is. Kapnak napot rendesen, és ebben az igazi mediterrán időben a napi kétszeri locsolást is igénylik.

Nagyon hangulatos helyet varázsoltak a nagy fák és a napvitorlák árnyékába, ahol szuper lesz nyári estéken üldögélni a Koppány soron, a Lidó strand előtt.

Várom …

A végére egy rövid részlet a júniusi cikkemből:

A meghatározó ételük a pizza lesz. Nem tudtam nem megjegyezni, hogy van már néhány hely Akarattyán, ahol pizzát ehetünk (én eddig hármat próbáltam, de ennél több is van). Megtudtam beszélgetőtársamtól, hogy ők valami egészen mást adnak majd nekünk. Egyelőre annyit árulhatok el, hogy Magyarország egyik neves cégének a pizzái jönnek Akarattyára. Hamarosan kiderül, hogy kiktől, és milyen fajta …

Mi lesz még? Szörpök, koktélok, fröccsök. (Ma megtudtam, hogy kiváló balatoni borokkal dolgoznak.)

Aki ismer tudja, hogy a desszertre hamar rákérdezek. Meg is tettem, és tetszett a válasz: tiramisu. Szerintem tökéletes nyári (és más évszaki) desszert. Ha egy olasz helyen van, majdnem mindig ezt kérem. 

Kiegészítés július 23-án:
Sajnos tiramisu belátható időn belül nem lesz. Ilyen rövid idő alatt nem tudták megoldani, így csak a jövő nyárra várható. Milyen más desszert van? Semmilyen.

Kerékfy Pál

Apacuka Kert” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s