Flip vagy flop lesz?

Ugye másnak is vannak kellemes emlékei a Flip-Flop Gardenről (Koppány sor, Lido strand előtt)? 

Emlékeztetőül egy tavaly nyári kép:

(

Gyakran járok arra, és egyre szomorúbban látom, hogy nem látok ott mozgást, pedig nyakunkon a nyár. Néhány napja meg akartam nézni a Facebook-oldalukon, hogy mit terveznek erre a nyárra, de maga az oldal is eltűnt.

Ma délelőtt nagy örömmel láttam, hogy egy kedves fiatal hölgy hordja ki a konténerbe a mindenféléket. Megszólítottam és érdeklődtem, hogy kinyitnak-e hamarosan. Átirányított a “fiúkhoz”, akik szemmel láthatóan tervekről beszélgettek.

Gyorsan kiderült, hogy nem a tavaly megismert “fesztiválhangulat” lesz idén (akkori cikk: Fesztiválérzés). 

Szűcs Lászlóval, a budapesti Apacuka étterem egyik tulajdonosával beszélgettem a terveikről.

Előrebocsátom, hogy nem azt hozzák Akarattyára, amit a Nagymező utcában csinálnak. Ide olaszos hangulatot és szűkített étlapot terveznek. 

A meghatározó ételük a pizza lesz. Nem tudtam nem megjegyezni, hogy van már néhány hely Akarattyán, ahol pizzát ehetünk (én eddig hármat próbáltam, de ennél több is van). Megtudtam beszélgetőtársamtól, hogy ők valami egészen mást adnak majd nekünk. Egyelőre annyit árulhatok el, hogy Magyarország egyik neves cégének a pizzái jönnek Akarattyára. Hamarosan kiderül, hogy kiktől, és milyen fajta …

Mi lesz még? Szörpök, koktélok, fröccsök.

Aki ismer tudja, hogy a desszertre hamar rákérdezek. Meg is tettem, és tetszett a válasz: tiramisu. Szerintem tökéletes nyári (és más évszaki) desszert. Ha egy olasz helyen van, majdnem mindig ezt kérem. 

Kiegészítés július 23-án:
Sajnos tiramisu belátható időn belül nem lesz. Ilyen rövid idő alatt nem tudták megoldani, így csak a jövő nyárra várható. Milyen más desszert van? Semmilyen.

Hú, most jut eszembe, hogy a kávét nem kérdeztem. Az eddigiek alapján biztos vagyok a kiváló olasz kávéban. 

Következő fontos kérdés: Mikor nyitnak? Azt a választ kaptam, hogy hamarosan, hiszen alig van már hátra munka. Szeretem az optimizmust és az eltökéltséget! Külső szemmel nézve még nagyon sok van hátra – de ők pontosabban látják a terveket és a helyzetet. Legyen igazuk! 

Szóba hoztam, amiről a napokban családilag beszélgettünk: A bőség zavarával küzdünk majd a nyáron Akarattyán. Egymás után jelennek meg a jobbnál jobb helyek. Hogy fogunk választani? Hova megyünk, amikor ki akarunk mozdulni? Persze, nem olyan nagy a gond, de tényleg annyi új hely nyílik a közeli hetekben …

Megemlítettem egy komolyabb kérdést is: Hogy fér el Akarattyán az a sok ember, akiket a gasztronómiai bőség vonz ide? Már hosszú ideje mocorog bennem a téma: átok vagy lehetőség? És egyre határozottabban érzem, hogy mindenképpen kell tennünk valamit, és most kell tennünk, hogy ne nyomjon agyon minket a növekvő érdeklődés. 

A kérdésemre válaszolva: lehetőség, ha tudunk élni vele. Itt és most nem akarom megtervezni a megoldást, de szerintem a minimum az lenne, ha a 71-es vagy a 710-es út mellett létrejönne egy nagy parkoló, ahonnan elektromos kisbuszok szállítanák tovább az érdeklődőket. Nem új a terv, nem is én találtam ki. Remélem, hogy a kitalálója lehetőséget kap és talál a megvalósítására! Nagyon jó lenne! 

Visszatérve az eredeti témára: Sokat járok arra, figyelem az eseményeket, és jelentkezem, amikor lesz miről tudósítani. Egyelőre ennyi látszik az utca felől:

Sok kellemes élményt kívánok magunknak, és sok sikert a vállalkozáshoz! (A kettő kéz a kézben jár.) 

Kerékfy Pál

Folytatás: Apacuka kert

Flip vagy flop lesz?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s