2021-es matricaragasztás – vasárnapi szállítás

Májustól novemberig szállítják el

Azoknak, akik fél évre szerződtek a Vertikállal, május 2-án vasárnap kezdődik a háztartási hulladék elszállítása. És mindenkinek ekkor indul a vasárnapi szállítás.

Sok ilyen címkével (vagy a tavalyi megfelelőjével) ellátott kukát látok kikészítve hetek óta. Némelyik már szép púposra hízott, más helyeken az utcán vagy az ingatlanon belül várják sorsukat a hulladékkel tömött zsákok. Egy részüknek az a sorsa, hogy az állatok megtépik, a szél széjjelfújja a tartalmukat.

Miért van ez így?

Talán arra gondolnak az emberek, hogy a nyaralókba nem májusban kezdenek el hétvégékre jönni az emberek, és ha már itt vannak, el is kellene szállítani a szemetüket?

Hibás gondolatmenet! Ilyen szempontokat nem lehet figyelembe venni. Van egy kőbe vésett előírás (nem tudom, hogy ki véste kőbe), amitől nem lehet eltérni. Na jó, néha lehet, de csak a vevő kárára. Az ésszerűség pedig nem számít.

Mit lehet tenni? Például átállhatna mindenki az egész éves szállításra, aki május előtt is használja a nyaralóját. Sokan ezt is tették már tavaly, mások idén álltak át. Ez teljesen jó, a szolgáltatónak megnő a bevétele, és a szemét nem marad itt.

Hallom az ellenvetést, hogy már a féléves díjfizetés esetén is a ténylegesen igénybe vett szolgáltatás dupláját fizetik sokan. Tudok olyanról, aki a háromszorosát.

Van megoldás? Szerintem van. A technika mai állása szerint könnyedén lehetne választási lehetőséget adni, hogy ki, melyik időszakra kéri a szállítást. Nem lenne ez ördöngösség! Mi kellene hozzá? Szándék. Elsősorban szándék, a többi könnyen menne. De szándék nélkül semmi …

Na, jól kimorogtam magam. Amúgy, engem ez a probléma nem érint, nekem a májusi kezdés is tökéletesen megfelel. Csak éppen bosszant, ha valami könnyen megoldható dolgot nem akarnak megoldani. Ami nem lehetetlen, azt egy jó szolgáltatónak meg kell oldania. Ennyi.

További 2021-es szemétszállítási tudnivalók: Hulladékszállítás 2021-ben.

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s