Fejlesztés az óvoda udvarán

A 2019-ben elnyert 5 millió forintot szép új játékokra költötte az óvoda.

A Magyar Falu Program keretében önkormányzat tulajdonában lévő óvodák játszóudvar-, udvar- és eszközfejlesztésének támogatására lehetett pályázni 2019. augusztus 26. és 2019. szeptember 10. között. 

A pályázatban támogatható tevékenységek ezek voltak: 

  • Óvodaudvar, játszóudvar kialakítása, felújítása, korszerűsítése (pl. kerékpártároló, babakocsi tároló létesítése, kerítés építése, javítása, zöldterület fejlesztése, ivókút építése, új burkolat kialakítása, kültéri játszóeszköz és berendezés fejlesztésére, egyéb fejlesztések ideértve a kültéri tároló kialakítását, felújítását);
  •  A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 2. melléklete szerinti játszóudvar követelményeknek megfelelő, jelen kiírás 5. számú mellékletében szereplő eszközök és felszerelések beszerzése.

Egyéb kiegészítő tevékenységeket is magában foglalhatott a pályázat, ezek közül csak a tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása volt kötelező.

A fenntartási kötelezettség – szokás szerint – öt éven át tart az építési beruházás vonatkozásában és három éven át az eszközbeszerzés vonatkozásában.

Forrás: https://www.kormany.hu/download/4/ca/a1000/8_Kiiras_%C3%B3vodaudvar.pdf

2019. szeptember 5-én ennek a pályázatnak a beadásáról is értesülhettünk az önkormányzatunk honlapján. 

A kormány.hu lapon megjelent táblázatból az is kiderül, hogy megkaptuk az igényelt 5 millió forintot. Forrás: https://www.kormany.hu/download/f/bf/b1000/%C3%93voda%20udvar.pdf 

Június közepén már láttam, hogy folyik a munka. Az első jel egy nagy halom homok volt az óvoda kapuja előtt, majd reggeliző munkásokat is láttam az óvoda udvarán. Hamarosan megjelentek az első játékok, és múlt szombaton (június 20-án) már minden kész volt, amikor arra sétáltam. 

Ma reggel beszélgettem is az egyik óvónővel, aki örömmel újságolta, hogy ezek a játékok sokkal tartósabbak lesznek a korábbiaknál, hiszen akácból készültek. Azt meg látjuk is rajtuk, hogy nem kezeletlen a faanyag. Szerintem 3 évtizedet is ki fognak bírni.

Lássuk, mi készült!

Ma reggel szuperül játszottak a gyerekek, de róluk nem készítettem fényképet, így ezt bemondásra kell elhinnie a kedves olvasónak. 

Vajon mi lesz a következő lépés, hol készül a következő játszótér? 

Nemrégiben írtam arról, hogy ismét lehetett 5 millió forintra pályázni június 19-éig. Ennek keretében óvodai játszóudvar vagy közterületi játszótér kialakítása, felújítása, korszerűsítése, eszközök és felszerelések, valamint hulladékgyűjtő és pihenőpad beszerzésére adtak támogatást.

Remélem, pályáztunk! Vajon hol, mire? Erről sehol se találtam információt. 

Kerékfy Pál

Fejlesztés az óvoda udvarán” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s