Gyula Művek – idén is!

Él és virul sokak kedvenc helye, a Gyula Művek.

Hallottuk már többször, hogy abbahagyják, sok és nehéz a munka. (Ami azt illeti, én biztos nem állnék a forró konyhában naphosszat!) Tavasszal megjelent, hogy árulják. Én is megírtam, és sokan sajnálták, hogy elvész ez a jó hely. 

Gyorsan jött a megnyugtató hír, hogy egyelőre nincs változás, Marika és Gyula nem hagyja el Akarattyát. Április 24-én már ki is nyitottak. Akkor még csak elvitelre adhatták a lángost, a palacsintát, halat, sült kolbász, egytálételeket. 

Most már be is lehet ülni, és az évtizedes törzsvendégek élnek is a lehetőséggel.

Én, sajnos, csak néhány éve fedeztem fel magamnak. Ebben szerepe volt annak, hogy “messze” van, a Bercsényi strand aligai végén. Amióta ismerem őket, már nincs messze! Sőt, kimondottan szeretünk egy nagyot sétálni a lángosozás előtt.

Idén eddig kétszer “ellenőriztük” Marika lángosát, és tökéletesen megfelelt az emlékeinknek, pont volt, amilyennek egy jó lángosnak lennie kell. Egyelőre még csak a fokhagymás–sajtos–tejfölös változatot ettem, de jönnek majd az extrábbak is. Például a csülökkel töltött lángos, ami előtt érdemes egy jót futni, hogy legyen helye. 

Aki ismeri, nem lepődik meg, hogy Gyula idén is nagyon kedves, barátságos. Jó eltölteni nála, vele egy kis időt! Most még nincs nyári csúcs, arra is jut ideje, hogy egy kicsit beszélgessünk. 

Két-három hét múlva már beindul a strandi szezon, várhatóan teljes lesz az ételválaszték, és sok lesz a vendég is. 

Tavaly nyáron többször elüldögéltem ott az ebéd után, és élvezettel néztem a sok-sok törzsvendéget, akik szeretettel és barátsággal beszélgettek Marikával (Marika nénivel) és Gyulával (Gyula bácsival) – kinek-kinek életkora szerint. 

Egy kis adalék annak bizonyítására, hogy nem a levegőbe beszélek, amikor sok-sok törzsvendégről írok: Az Akarattyai Hírmondó Facebook-bejegyzéséről majdnem 1200 olvasó kattintott tovább ide a blogba, amikor az áprilisi megnyitásról írtam. Pedig nem volt benne semmi izgalmas, csak maga a megnyitás ténye. Ehhez jönnek még azok, akik nem járnak a digitális világban! 

Legyen idén is sok elégedett, jóllakott vendég és jó hangulat a Gyula Műveknél is!

Kerékfy Pál

Gyula Művek – idén is!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s