Két örömhír a perrel kapcsolatban

Jó napunk van ma!

A bíróság részítéletet hozott, amiben megállapította, hogy Balatonakarattya és Balatonkenese között az a határ, amiről a népszavazáson döntöttünk, aminek alapján a köztársasági elnök határozatot hozott Balatonakarattya kiválásáról. 

Itt olvasható Balatonakarattya Község Önkormányzatának tájékoztatója. Ebben még felmerül annak az eshetősége, hogy Balatonkenese felülvizsgálati kérelemmel él a jogerős döntés ellen.

A másik jó hír éppen erről az eshetőségről szól. Ezt írja Balatonkenese Város Önkormányzata a tájékoztatójában: “a két település immár bíróság által megállapított közigazgatási területtel rendelkezik”. Ezt én úgy értem, hogy nem folytatják a küzdelmet a határ ügyében. Korrekt döntés! 

A per még folytatódik, hiszen a vagyonmegosztásról csak most lehet érdemben tárgyalni. Ez sem lesz egyszerű, de látszik a reménysugár. Mindkét önkormányzat a tárgyalások folytatásáról ír.

Balatonakarattya: “újra megnyílik a lehetősége annak, hogy Balatonakarattya és Balatonkenese megegyezéssel zárja le a régóta húzódó ügyet, ennek érdekében a tárgyalásokat ismét megkezdjük Balatonkenesével”. 

Balatonkenese: “A per folytatásában már nem a határról, hanem a vagyonmegosztásról születhet döntés. Ezzel kapcsolatban önkormányzatunk bízik a mindenki számára leginkább elfogadható, a legkisebb érdeksérelemmel járó megoldás megtalálásában. Ahogy október óta több ízben kijelentettük, célunknak tekintjük a tárgyalásos úton történő megállapodás létrejöttét úgy, hogy városunk érdekeit egy pillanatra sem veszítjük szem elől. Hisszük, hogy településeink továbbra is egyazon mikrotérség elválaszthatatlan részeiként ezernyi szállal kapcsolódnak egymáshoz.
Mindannyian bízunk abban, hogy a higgadt kommunikáció meghozza eredményét és a jelenlegi per nem apasztja évtizedekig településünk költségvetését.”

Azt hiszem, ebben egy véleményen van Kenese és Akarattya túlnyomó többsége. Nem akarunk további éveket pereskedéssel elvesztegetni!

Jó munkát, okos és higgadt, majd hamar eredményt hozó tárgyalásokat kívánok a két szomszéd megválasztott, a településért dolgozó vezetőinek.

Kerékfy Pál

Frissítés és rossz hír júliusban: Hol a határ?

Két örömhír a perrel kapcsolatban” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s