Milyen pályamatrica kell?

A 710-es elkerülő út közvetlen bekötése után találgatás kezdődött, hogy kell-e Veszprém megyére matricát venniük azoknak, akik továbbra is a 71-es úton közelítik meg az autópályát, vagy arra hajtanak le a pályáról.

A rövid válasz: nem kell, de a 90-es csomópont a 80-as km-nél van, ott kell lehajtani. Egyszerű megtalálni, mert ki van táblázva rendesen.

Részletesebben:

  • A Fejér megyei matrica a 23-as (Pusztazámor) és a 90-es (Balatonvilágos) csomópontok között érvényes.
  • A Somogy megyei matrica a 90-es (Balatonvilágos) és a 191-es (Zalakomár) csomópontok között érvényes.

Az M7-esen Fejér és Somogy megye “összeér”, vagyis Veszprém megyei matrica nélkül lehet végighajtani rajta. Értelemszerűen azoknak sem kell veszprémi matrica, akik a 90-es csomópontban le- vagy felhajtanak.

Az átépített 90-es csomópont a 88. és a 90. kilométerek között van, a 88. km előtt vannak a Balatonakarattyát jelző táblák.

Bp felől hosszú a “lassító sáv”. Ez jó lesz nyáron, nem torlódik majd vissza a pályára a 71-esre váró sor. Sőt, hirtelen döntést hozva, a 710-esre mehet, aki eredetileg a 71-est tervezte. Arra sem hosszabb az út Akarattyára.

Mire való a Veszprém megyei matrica? Annak, aki csak Polgárdi és Siófok között használja a pályát, csak ezt az egyet kell megvennie, mert ez a 80-as (Polgárdi) és a 98-as (Siófok-kelet) csomópontok között jó.

Az információk forrása: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=109880.361626

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s