Futás a töltött lángosért!

Az idei újévi lángosért még nem indultam el, ezért a tavalyi élményeimet mesélem el. Ilyen volt tavaly, és az eddigi hírek szerint, most is ilyen.

Nálam pont déli 12-kor kezdődött az ebédidő, akkor kértem a töltött lángost. Úgy tűnt, hogy sokat kellett rá várnom, de most megnéztem a fénykép készítési idejét – kiderült, hogy 12:04-kor már előttem volt. Ugye, milyen relatív az idő?

Mi van benne? Kétféléből lehet választani, az egyik káposztával van töltve, a másikat egyénileg lehet összeállítani. Én mindent kértem bele. Mi a minden? Sonka, kolbász, sajt, gomba, lilahagyma. Mindenből egy kicsi.

Milyen a lángos? Kb. 30 centi hosszú. A külseje ropogósra van sütve, belül foszlós a tésztája. A töltelék kellemesen ízesíti. Nekem bőségesen elég volt, pedig tegnap nem ettem tele magam (sőt), és 7 km futás–kocogás után értem a tetthelyre. A hazaút (tele hassal, felfelé) nem volt könnyű, de nem panaszkodom 🙂

Hol kapható a töltött lángos? A Csirkefogó Pecsenyés készíti a Tompa Mihály utca elején (a vasúti átjárónál).

Aki vágyik rá, induljon el időben, hogy még ma odaérjen! Zárás 17 órakor. Nem kizárólag ezért érdemes menni: a szokásosan bőséges választékon túl, most van még lencsegulyás, bundás kenyér és csabai sült kolbász is. Na meg, forralt bor: vörös és fehér.

Kerékfy Pál

Futás a töltött lángosért!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s