Hajóval Tihanyba

Gyerekkel, unokával, vagy csak úgy magunknak: Kit érdekel egy kis balatoni hajózás?

Sajnos Akarattyán és Kenesén nem jár hajó, de nem kell messzire menni, Almádiból már indul Tihanyba, Alsóörs és Füred érintésével.

Nézzük, hogy mik a lehetőségek, ha Tihanyba akarunk hajóval eljutni. Egy hajó van naponta, ami 10 órakor indul Almádiból, és 11:40-re ér Tihanyba. Vissza 17:10-kor indul, és 18:35-re ér Almádiba. Ez a bő 5 óra kellemesen eltölthető Tihanyban, de úgy is dönthetünk, hogy hamarabb visszaindulunk. Ebben az esetben Füreden is sétálhatunk egyet.

Hogy jutunk el vonattal 10-re Almádiba? A nyári menetrendben Balatonakarattya megállóból 8 óra 44 perckor (Csittényhegyről 4 perccel később) indul a Vízipók, ami 21 perc alatt teszi meg az utat. A vasúttól a kikötőig 10 perc a séta, így egy kis nézelődés is belefér a jegyvásárlás mellett. 

Aki a buszt jobban kedveli, a Szépkilátástól 8:26-kor indulva még kényelmes időben (8:50-re) Almádiban lehet. (Erre a buszra kiegészítő jegy is szükséges.) A buszállomás is 10 percre van a kikötőtől. 

Biciklivel nagyjából 19 kilométer az Almádi kikötő. Ez vállalható távolság, de gondolni kell a Fűzfő végén lévő kapaszkodóra, amikor a partról felmegy a 71-es út mellé a bicikliút. Ezért érdemes egy kicsit több idővel számolni. A fűzfői új vízparti szakasz viszont nagyon kellemes. 

A visszaút vonattal: 18:51-kor indul a Vízipók és 19:29-kor a Katica, és 22-23 perc alatt teljesítik a távot. Aki nem akar ilyen hamar hazaérni, jöhet két vagy három órával későbbi vonatokkal, és addig nézelődhet Almádiban.

Ki kapott kedvet? Aki menne, a biztonság kedvéért indulás előtt ellenőrizze a menetrendeket!

Ne felejtsük el, hogy az alsós gyerekek idén is ingyen utazhatnak a Kajlával! Továbbiak: https://kajla.hu/dijmentes-utazas

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s