Négygyermekes családanya kapott segítséget

Az adventi időszakban megmutattuk, hogy ott vagyunk, ahol segítségre van szükség! Többféle segítő akcióról írtam decemberben, de a lista nem volt teljes. 

Most egy teljesen civil kezdeményezésről írok. A segítséget megszervezőket és anyagilag támogatókat nem nevezem meg, névtelenek akarnak maradni

A segítségben részesült viszont megengedte, hogy megnevezzem és fényképeket is közzétegyek. 

Sárosdi Ilona négy gyermeket nevel egyedül, és minden segítség jól jön neki. 

Karácsony előtt, december 22-23-án történtek az itt leírt események. 

Az egyik akarattyai barátom megtudta, hogy Ilonáéknak tűzifára van szükségük. Gyorsan megkeresett néhány akarattyait, akiről tudta, hogy segítőkész és módja is van segíteni. Hamar összejött nyolc ember, akik örömmel “beszálltak” egy adag fa megvásárlásába. Még aznap megrendelte, és másnap reggel már meg is érkezett a hasított keményfa. És még egy újabb támogató is csatlakozott ugyanakkor.

Ezzel még nincs vége a karácsonyi történetnek! 

December 22-én délután írt a barátom a Baptista Szeretetszolgálatnak, hogy a négy gyermek is kaphasson a Cipősdoboz akcióban összegyűlt karácsonyi ajándékokból. Már tényleg az utolsó pillanatban voltunk, de vannak csodák (ha vannak segítőkész emberek)! 23-án délben megállt a Szeretetszolgálat autója a ház előtt. Az ügyvezető főigazgató vezette, mert a kollégái mind ezerrel szállítottak. 

A négy cipősdoboz mellett tartós élelmiszereket és háztartási cikkek is voltak a csomagtartóban. Nagy öröm volt a családnak!

Nevek nélkül tudok írni pár szót még egy esetről: szintén tűzifát kapott decemberben egy rászoruló. 

Miért írom ezeket le? 

Természetesen azért, hogy örüljünk neki, hogy segítséget kaptak. 

De nem kizárólag ezért! Fontos tanulság, hogy van segítség, van támogatás, ha eljut a szükség híre valakihez, aki magáénak tekinti a problémát, és meg is tudja szervezni a segítséget. 

Kérjetek, és adatik néktek

Vegyük észre, ha valakinek segítségre van szüksége! 

De azt is szeretném kérni, hogy ne húzódjon vissza, ne titkolja a nehézségeit, aki segítségre szorul! Bármilyen területen, nem feltétlenül anyagiakban. 

Vannak segítésre létrejött szervezetek, és van ennek rendje, de marad még lehetőség az egyéni civil segítésnek is. A helyileg szervezett segítség egyik nagy előnye az, hogy ismerjük a rászorulókat, látjuk hogy jó helyre kerül, amit adunk. 

És még egy tanulság: Ha keresünk, megtalálhatjuk azt a segítő szervezetet, amelyik akar és tud segíteni, csak éppen nem tudott a szükségről. 

Kerékfy Pál

A szociális tűzifáról: 

Az eddigi cikkeim a karácsony előtti segítségről:

Négygyermekes családanya kapott segítséget” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s