Elvitelre – finomat

Elvitelre általában a pizza szokott eszünkbe jutni. Miért is? Azt nagyon könnyű szállítani, akár evőeszköz nélkül, a dobozból is meg lehet enni. Szóval, végtelenül praktikus. Éppen tegnap este is nagyon jó szolgálatot tettek kedvenc pizzáink (husi-musi, soksajtos, ho-ho-ho és maffiózó) gyorsan elkészülő és mindenki ízlésének megfelelő vacsoraként.

De nem csak pizzát lehet hazavinni a Degeszből!

Az utóbbi hetekben többször vittem haza halászlét, ami egyáltalán nem volt ismeretlen, hiszen a karácsonyi halászlé már évek óta a Degeszből kerül az asztalra, de valahogy év közben nem jutott eszembe ez a lehetőség. Most sem jutott volna, ha nincs ez a korlátozás.

Igazán kellemes élmény! Gazdag a lé, finom, jó minőségű a halszelet. Egy adaggal (persze, kenyérrel kísérve) jól szoktam lakni.

Tegnap, amikor a halászléért mentem, Bütyök szólt, hogy burgundi marhát készített, és szombatra frissen készít hozzá krumplikrokettet. Este megbeszéltük, délben megrendeltük.

És nem is követtünk el hibát. Nagyon finom volt a marha és a köret is. Talán így a kép alapján kevésnek tűnhet ez az adag, de egyáltalán nem volt az. Ebédig már 13 km volt a lábamban (benne egy út le a partra és fel a magaspartra), és így is bőségesen jóllaktam.

A burgundi marha eddig nem szerepelt az étlapon, talán pont most van először. Szívesen találkoznánk vele máskor is!

Jó étvágyat kívánok!

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s