Bianco Uno – attimi di caffè

Miscela dal carattere definito composta da eccellenti Arabica lavati e naturali provenienti da Centro America e Sud America che le donano particolari note fruttate con retrogusto di cacao.

Ezt mondja az Uno nevű kávékeverékről a Salerno megyében (Nápolytól 70 km-re délkeletre) lévő Biancaffè nevű cég. 

Magyarul valahogy így van: 

Határozottan karakteres keverék, ami Közép- és Dél-Amerikából származó kiváló mosott és száraz feldolgozású Arabica kávébabokból áll, amelyek különleges gyümölcsös aromákat és csokoládés utóízt adnak neki.

Ezt a kávét ihatjuk és vásárolhatjuk az új kisboltban a Sirály utcában. 

Az első néhány alkalommal cappuccino formájában ittam, de az egyik reggel beszélgettem Ördög Nórával a kávéról, és felkeltette az érdeklődésemet a kávé valódi íze iránt. Amiket elmondott róla – dél-olasz pörkölés, csokis utóíz – azok számomra vonzó tulajdonságok egy kávé esetében. Ezért másnap reggel eszpresszót kértem a süti mellé, hogy jobban megismerjem. Tetszett!

A kávé esetében is az a céljuk, hogy ne a máshol megszokottat kapjuk. Ez sikerült is, mert még sose hallottam a Bianco kávéról. (A nevével ellentétben egyáltalán nem fehér!) 

Miután Nóra beszélt a kávéjukról, otthon nekiláttam a keresésnek. Megtaláltam, hogy négyféle kávét forgalmaznak a beszédes Uno, Due, Tre és Quattro néven, valamint van egy L’Infinito nevű kézműves keverékük. Most már csak azt kellett kiderítenem, hogy a Nekem a Balaton melyiket tartja. Nánási Pál segítségével ez is meglett, megmutatta a zacskót: 

Nekem bejön ez a kávé, akár habos tejjel, akár magában!

Aki szereti a karakteres kávékat, kóstolja meg! Ezt mondja róla az előállító:

Nem csak inni lehet náluk a kávét, hanem meg is lehet venni, méghozzá kétféle csomagolásban. Belül ugyanaz van mindkettőben. Mi a két zacskó között a különbség? Tessék elmenni, megnézni!

Legközelebb a sütik lesznek terítéken, mert azokat is alaposan kóstolgatom.

Szívesen veszem a hozzászólásokat, kinek-kinek a saját élményét, véleményét.

Kerékfy Pál

Bianco Uno – attimi di caffè” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s