Országjáró turné az első Szilivel (V43 1001)

Több retró eseményt tervez idén nyárra a MÁV. Ezek közül az első május 25. és június 23. között lesz, és főszereplője az eslő Szili, vagyis a V43 1001 pályaszámú mozdony, ami 1963. május 25-én állt szolgálatba a miskolci fővonalon. A sorozat első hét darabját (így ezt is) még a Krupp-művek szerelte össze a németországi Essenben. A további mozdonyok villamossági részét a Ganz-Villamossági Művek, a járműszerkezetet a Ganz-MÁVAG gyártotta.

Ez a 60 éves mozdony időnként nálunk is felbukkan, de nem előre meghirdetett időpontban. Legutóbb szombat reggel húzott el mellettem Tapolca felé, nagyon érdekes összeállítású szerelvényt továbbított: a mozdony után két Fecske, utána átfestett poggyászkocsi (biciklis), majd további átfestett személykocsik.

Most viszont tervezetten jön, június 2-án kétszer is megjelenik Akarattyán:

  • A 19722-es VÍZIPÓK interrégiót hozza Budapestről Balatonfüredre, és 10:43-kor lesz itt. A menetrendje itt látható.
  • Utána 19705 KÉK HULLÁM expresszt viszi Budapestre. Ez nálunk nem áll meg, ezért pontos időpontot nem tudok megadni, de 13:30 és 13:40 között várható. Itt a menetrendje.

Aki máshol is szeretne találkozni vele, itt találja a további részleteket.

Lesz még két balatoni retró hétvége: július 8-9. és augusztus 26-27. Ezeknek a pontos ütemtervét később teszik majd közzé.

Korábbi nosztalgiavonatokról itt írtam:

Kerékfy Pál

Az információ forrása: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/idoutazas-marpedig-lehetseges-retro-vonatokkal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s