Olcsó áramot, valaki?

Hamarosan újra elérhető lesz a háztartási napelemek telepítésének állami támogatása. Akit érint, akit érdekel, kezdje el a felkészülést, hogy ki ne szaladjon az időből!

Kinek van rá lehetősége? Nincs sok feltétel:

  • Jövedelmi helyzet: 2020-ban 4,8 millió forint alatti jövedelem
  • Saját tulajdonú ingatlan
  • A tető alkalmas a napelemek elhelyezésére
  • Regisztrált kivitelezőt kell választani

Szeptember 12-én indul a második ütem (és nem lesz több ütem). A beérkezés sorrendjében adják napelemes rendszerekre a vissza nem térítendő legfeljebb 2,9 millió forint támogatást.

Úgy gondolom, hogy a kivitelező megkeresésével érdemes kezdeni. Ezeknek a listája itt található: https://napelem.palyazat.gov.hu/regisztralt-kivitelezok

A listában vállalt megyék és vállalt tevékenységek alapján is lehet szűrni. Még igy is hosszú lesz a lista, lesz választék. A tető alkalmasságát szerintem a kivitelezővel érdemes tisztázni, ők értenek hozzá.

Itt egy másik lista; ebben már le vannak válogatva a Veszprém megyében dolgozó napelemes vállalkozások, és azt is jelöli ikonokkal, hogy mit vállalnak. https://www.mnnsz.hu/regisztralt-kivitelezok/veszprem/

Ahogy írtam, nem egész két hónap van a jelentkezési lehetőség megnyílásáig, és beérkezési sorrendben osztják ki a támogatást. Nem az egész országban egyszerre indul, hanem területi bontásban. Figyelni kell, hogy Veszprém megye mikor nyílik meg, és akkor azonnal le kell csapni rá. Az előkészületekhez tartozik az ügyfélkapus bejelentkezéshez való regisztráció (ha valakinek még nincs) és a jelszó megkeresése is.

Azt még el kell mondanom, hogy soha nem adtam be efféle pályázatot, egyáltalán nem értek hozzá, ezért nem tudok segíteni. Másképp megfogalmazva: nem érdemes bennem bízni a pályázással kapcsolatos kérdésekben. 

Viszont mindenkit biztatok, hogy keressen hozzáértő és megbizható kivitelezőt.

Itt a hivatalos oldal, ahol minden-minden megtalálható: https://napelem.palyazat.gov.hu/lakossag/felhivas

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s