Itt a posta, hol a posta???

A Magyar Posta legújabb szórólapja ezzel a szöveggel zárul:

Bízunk benne, hogy az Ön számára is kényelmesebb lesz, hogy a jövőben egy helyen, egyszerre több szolgáltatást is igénybe tud venni!

Hú, igen, ebben én is bízom!

A reklámszövegtől eltekintve, eddig annyit lehet biztosan tudni, hogy június 22-én (szerdán) az akarattyai postahivatal zárva lesz, majd egy nap szünet után a LILA ABC-ben nyit ki újra.

Ezt a tervet már régen ismerjük, és biztos nem én voltam az egyetlen, aki pozitív változásként várt az új helyzetre. Ha más nem is, az üzlet minden nap, egész nap nyitva van. Mennyivel jobb ez a jelenlegi erősen korlátozott nyitvatartásnál! Ki emlékszik még arra az időre, amikor Majlinger Ferencék működtették a postát, és szombaton is nyitva tartottak egy fél napig? Ugye, jó volt? Most pedig jön a még hosszabb nyitvatartás.

Nem, “természetesen” nem jön. Hétfőtől péntekig 8-tól délig, majd fél óra ebédszünet után délután 3-ig lesz nyitva az új helyen a posta. Ha valakinek később kell posta, Balatonkenesén és Balatonfőkajáron 4-ig tart nyitva.

Ennyi a hivatalosan elérhető információ. Megnéztem, hogy a posta.hu ad-e további tájékoztatást a beharangozott “több szolgáltatás” témájában. Az eredmény: nulla.

A témában tájékozott embertől azt hallottam, hogy a kézbesítés ezentúl nem Akarattyáról, hanem Keneséről történik, vagyis a kézbesítőink ott kezdenek reggel, és ott adják le a szolgálatot délután. Ezt tegnap meg is tapasztaltam, mert érkezett egy ajánlott küldeményem, és a küldeménykövetésben már a kenesei posta szerepelt kézbesítő hivatalként:

Ha ez így van, akkor ezentúl Kenesére mehetünk az át nem vett küldeményekért. Még jó, hogy ott egy órával hosszabb a nyitvatartás!

Még reménykedem, hogy valóság lesz a több szolgáltatás.

Kerékfy Pál

3. Frissítés

2023. február elsejétől új nyitvatartás van:
hétfőtől péntekig: 8-12 és 12:30-18, szombaton: 8-12.
Ez igazán jó hír!

2. Frissítés

Július elsején érdeklődtem Ginál Hajnalkától, hogy mik a legújabb hírek. Ezt tudtam meg: A nyitvatartási idő egyelőre még nem változott. A jó hír: nem kell Kenesére menni az át nem vett küldeményekért, minden szolgáltatás ugyanúgy van, ahogy a konténerben volt.

1. Frissítés

Június 21-ei dátummal megjelent az új postapartneri program beharangozója a Magyar Posta weblapján. Ebből szemezgetek.

A szövegben “a korábbinál hosszabb nyitvatartási idő” is szerepel. Ginál Hajnalkától azt tudom, hogy nekik is ez a céljuk, ezen dolgoznak.

Azt is írják, hogy “a leveleket, csomagokat, készpénzkifizetési utalványokat továbbra is a postai munkatársak kézbesítik“. Azt nem teszik hozzá, hogy a kézbesítés másik településről történik-e (ami az itt várható helyzet), és nem említik a hivatali kézbesítést sem.

Forrás: https://posta.hu/aktualitasok/postapartneri_program_indul_20220621

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s