Hajóval Tihanyba

Gyerekkel, unokával, vagy csak úgy magunknak: Kit érdekel egy kis balatoni hajózás?

Sajnos Akarattyán és Kenesén nem jár hajó, de nem kell messzire menni, Almádiból már indul Tihanyba, Alsóörs és Füred érintésével.

Nézzük, hogy mik a lehetőségek, ha Tihanyba akarunk hajóval eljutni. Egy hajó van naponta, ami 10 órakor indul Almádiból, és 11:40-re ér Tihanyba. Vissza 16:20-kor indul, és 18 órára ér Almádiba. Ez a bő 4 óra kellemesen eltölthető Tihanyban, de úgy is dönthetünk, hogy hamarabb visszaindulunk. Ebben az esetben Füreden is sétálhatunk egyet.

Hogy jutunk el vonattal 10-re Almádiba? A nyári menetrendben (június 19-étől) Balatonakarattya megállóból 8 óra 44 perckor (Csittényhegyről 4 perccel később) indul a Vízipók, ami 21 perc alatt teszi meg az utat. A vasúttól a kikötőig 10 perc a séta, így egy kis nézelődés is belefér a jegyvásárlás mellett. 

Aki a buszt jobban kedveli, a Szépkilátástól 8:26-kor indulva még kényelmes időben (8:50-re) Almádiban lehet. (Erre a buszra kiegészítő jegy is szükséges.) A buszállomás is 10 percre van a kikötőtől. 

Biciklivel nagyjából 19 kilométer az Almádi kikötő. Ez vállalható távolság, de gondolni kell a Fűzfő végén lévő kapaszkodóra, amikor a partról felmegy a 71-es út mellé a bicikliút. Ezért érdemes egy kicsit több idővel számolni. A fűzfői új vízparti szakasz viszont nagyon kellemes. 

A visszaút vonattal: 18:51-kor indul a Vízipók és 19:29-kor a Katica, és 22-23 perc alatt teljesítik a távot. Aki nem akar ilyen hamar hazaérni, jöhet két vagy három órával későbbi vonatokkal, és addig nézelődhet Almádiban.

Ki kapott kedvet?

Kerékfy Pál

Hajóval Tihanyba” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s