Segíthetünk helyben!

Sokféleképpen tudunk segíteni a bajban lévőknek, a szükséget szenvedőknek. Ezekben a hetekben főleg a gyerekek kerülnek szóba, akiknek mikulási és karácsonyi ajándékot lehet adományozni. Egy másik megmozdulás célja az autista gyerekek és családjaik megsegítése. 

Ezek eléggé közismertek, egyről írtam már, a többiről pedig írok hamarosan.

Ma azokról esik szó, akik az itt, velünk élő nehéz sorsú embereken segítenek tárgyi adományokkal (tartós élelmiszerrel és tisztítószerrel), gyógyszerek kiváltásával, ajándékkal, jó szóval, beszélgetéssel. 

Ehhez a tevékenységhez benne kell élni a helyi közösségben, ismerni kell sok embert, találkozni, beszélgetni kell velük. (Ez utóbbiak most akadályba ütköznek, de a többéves kapcsolatok így is segítenek.)

Na, nem tartom tovább a zsákban a macskát – ez a helyi szervezet a Katolikus Karitász helyi csoportja. 

Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, aki szívesen nyújtana rajtuk keresztül segítséget a rászorulóknak, a karanténba kényszerülteknek, a betegeknek és családjaiknak. A hozzájárulás módját például a Messengeren (https://www.messenger.com/t/kenesei.noverek) lehet megbeszélni, egyeztetni. 

Akinek módja van segíteni, válassza ki, hogy kiket és milyen módon tud és akar támogatni. Ez az egyik lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy itt helyben jó célt szolgál minden adomány és támogatás.

Kerékfy Pál

Segíthetünk helyben!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s