Közmeghallgatás Akarattyán

Biztos mindenki emlékszik, hogy október 7-én (szerdán) lett volna az idei közmeghallgatás a Szépkilátásban. Aznap jelent meg az önkormányzati weblapon, hogy elmarad az esemény, mert egyeztetnek a kormányhivatallal a megrendezés módjáról.

Már korábban sejtettem, hogy ott nem lehet megtartani, mert azon a héten csütörtökig zárva volt a Szépkilátás.

Tegnapelőtt (15-én, pénteken) megjelent a Polgármesteri Hivatal közleménye az új időpontról és a részvétel feltételeiről.

November 4-én 17 órakor lesz, a helyszín a Szépkilátás terasza. Az időjárás ekkor már nem lesz olyan jó, mint október elején, de beltéri lehetőség nincs Akarattyán, így nem árt majd alaposan felöltözni annak a néhány embernek, aki részt vesz. Arra egész biztosan számíthatunk, hogy a terasz a lehetőségek szerint fűtve lesz, és lélekmelegítő italok is rendelkezésre állnak majd.

Felmerült az is, hogy személyes jelenlét nélkül rendezzék meg, de azt végül elvetették.

Azt javasoltam polgármester asszonynak, hogy legyen online közvetítés (amiben szívesen segítek). Ha nincsenek különös igények, megelégszünk az éppen beszélő önkormányzati képviselő (vagy más válaszadó) hangjának és képének közvetítésével, akkor nem nagy ügy, ugyanúgy lehet megoldani, ahogy március óta tanítok a főiskolán. Igény esetén a felvétel készítése is egyszerű.

Polgármester asszony tájékoztatása értelmében a teraszon hozzávetőleg 40 fő helyezhető el biztonságosan, ezért kéri, hogy “lehetőség szerint a közmeghallgatáson valóban a lakosság és a helyi civil szervezetek képviselői jelenjenek meg annak érdekében, hogy ne vegyük el a lakosságtól a tájékozódáshoz való jogot“.

Azok az érdeklődők, akik nem akarnak a helyszínen kérdést feltenni, az általam javasolt online közvetítésen keresztül tudnak bekapcsolódni (ha megvalósul). Ez közvetlenebb élményt nyújthat nekik, mint egy későbbi újságcikk, vagy a résztvevők szubjektív beszámolói.

A kérdéseket elektronikus levélben is fel lehet tenni. Az üzenet tárgya “közmeghallgatás” legyen. A levelekre 15 napon belül írásban adnak választ.

Azt kérik, hogy a részvételi szándékot mindenki jelezze a hivatalnak elektronikus levélben. A cím ismert: hivatal@balatonakarattya.hu

A közmeghallgatáson megjelenőknek kötelező a szabályos, orrot és szájat eltakaró maszk viselése, illetve a belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítők használata“.

Ezt én is határozottan szükségesnek érzem az egyre romló járványhelyzetben. Ne váljon gócponttá Akarattya!

Akinek kérdése van, akár most is megírhatja és elküldheti. Az időben megkapott kérdések segítenek a válaszadóknak az alapos felkészülésben.

Aki személyesen jelen kíván lenni, már most jelentkezhet, hogy előre ismert legyen a részvevők száma, és megfelelően tudjanak felkészülni a szervezők.

Kerékfy Pál

Kiegészítés:
Ahogy fentebb írtam, javasoltam az online közvetítést, és felajánlottam a tapasztalatomat és a segítségemet. Okt. 22-én érkezett a válasz, hogy “a jogszabály nem teszi lehetővé az online közvetítést“.
Itt most elakadtam, mert a nyilvános önkormányzati események online közvetítése és azokról felvétel készítése bevett gyakorlat. Kértem további felvilágosítást, hogy melyik jogszabály tiltja meg a közvetítést.

Kiegészítés:
Önkormányzatunk tervezi a közmeghallgatás online közvetítését. A műszaki feltételek megteremtésén dolgoznak.

Közmeghallgatás Akarattyán” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Mi a tárgya a közmeghallgatásnak? Ált adott téma szokott lenni pl a kikötő vagy a Sirály-Strand sarok békéje. Vagy bármi?

  Akarattyai Hírmondó ezt írta (időpont: 2020. okt. 17., Szo, 20:43):

  > Pal Kerekfy posted: ” Biztos mindenki emlékszik, hogy október 7-én > (szerdán) lett volna az idei közmeghallgatás a Szépkilátásban. Aznap jelent > meg az önkormányzati weblapon, hogy elmarad az esemény, mert egyeztetnek a > kormányhivatallal a megrendezés módjáról. Már korá” >

  Kedvelés

  1. Nem szokott meghatározott tárgya lenni a közmeghallgatásnak Akarattyán. Az évi egy kötelezőt tartják meg. Ezen beszámolnak az elmúlt 1-2 év eredményeiről, van egy kis előretekintés, majd kérdésekre válaszolnak.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s