Mi készül itt?

Valami készülődik az Esze Tamás utcában. Az április 30-ai önkormányzati tájékoztatóból tudjuk, hogy útépítés van folyamatban. 

Az Árpád utcai csatlakozás előkészítése

Most már azt is lehet látni, hogy az utca teljes hosszában, az Árpád utcától a Kisfaludy sétányig dolgoznak a gépek.

Érdekel, hogy mi lesz, mik a tervek, mi igaz a parkolóról szóló hírekből, ezért kerestem további információt az önkormányzatunk weblapján, de nem leltem semmit sem. Remélem, hogy rövid időn belül megtudjuk a részleteket, de addig is beszámolok arról, amit láttam. 

Végigsétáltam az utcán, ahol már körvonalazódik, hogy mik a tervek.

Határozottan kiemelkednek a csatornafedelek

Alaposan megemelik a burkolat szintjét – erre utalnak a kiemelt csatornafedelek. A nagy szintkülönbséget a Szent István és az Árpád utcák közötti szakaszon sóderrel feltöltötték. A Rákóczi út és a Thököly utca között terelő kúpok hívják fel a figyelmet a tengelytörő akadályra.

Akarattyán már sok helyen magasabb az úttest szintje a környező ingatlanokénál, és mindig újabb és újabb réteg emeli tovább. Változatos módokon próbálnak az emberek védekezni a telkükre beömlő víz ellen. A napokban beszéltem valakivel, aki éppen kapával igyekezett új utat teremteni a kapuján befolyó víznek. Ők szikkasztó árkot terveznek az úttest és a kerítés közé. Náluk elég széles a hely, megoldható így a probléma. Ahol nincs elég hely, láttam palából épített falat a kerítés tövében. Az is működő megoldás. 

Hosszában szeletelt gyökér

Nem csak magasabb lesz az úttest, hanem valószínűleg szélesedik is. Miből gondolom? A letolt felület szélesebb, mint a mostani burkolat. A gép behúzott a fák közé mindkét oldalon. Közben legyalulta a felszín közelében futó gyökereket, és itt-ott konfliktusba is keveredett a fatörzsekkel is. Egyelőre a fák voltak az erősebbek. 

Fák és gépek ütközése

Arról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, hogy a korábban – a Kisfaludy sétány lezárása miatt – tervezett 80 parkolóhelyből kerül-e a Rákóczi park Esze Tamás utcai oldalára is néhány. Lehetett ilyen elgondolásról hallani, de magukat az elkészült terveket eddig nem tették közzé. 

Amint több információ lesz, közzéteszem itt, hogy minden érdeklődőhöz eljuthasson. 

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s