Magyar Falu Program: Közösségi tér kialakítása és átalakítása

Újabb lehetőséget kaptunk településünk fejlesztésére.

A napokban megjelent pályázatban legfeljebb 30 millió forintot kaphatunk az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon lévő közösségi intézmények tereinek építésére, felújítására.

Ennek keretében közösségi épületek építése, külső és belső tereinek felújítása, bővítése, korszerűsítése támogatható. 

Mit gondol róla?

Nagyon jó lenne, ha kikérnék az akarattyaiak véleményét, hogy hol legyen fejlesztés és milyen fejlesztés legyen. Ez tipikusan olyan kérdés, amiben érdemes előre meghallgatni az érintetteket. Ugyan személyesen nem jöhetünk össze, de így is sok lehetőség van egy gyors 1-2 hetes felmérésre. 

Akár itt is hozzászólhatnak, elmondhatják a véleményüket, amíg a hivatalosan szervezett felmérés beindul.

A döntést megalapozó főbb értékelési szempontok mellett különösen támogathatók:

  • Azok a települések, amelyek közigazgatási határaiktól függetlenül magasabb népességszám bevonását határozzák meg. (Ez Akarattya esetében különösen érvényesül.)
  • Azok a települések, amelyek a pályázat beadásakor nem rendelkeznek jelenleg működő, közösségi funkciót betöltő közösségi és kulturális térrel.

Az “apróbetű”:
Amennyiben a fejlesztéssel érintett épület nem kizárólag önkormányzati feladatellátást szolgál, a nem önkormányzati feladatellátást szolgáló épületrészhez kapcsolódó építési munkálatok a kiírás keretében nem támogathatóak. Ebben az esetben egyértelműen elhatárolva, megbontva szükséges feltüntetni a nem önkormányzati feladatellátással érintett épületrészekhez tartozó tevékenységeket és költségeket a pályázatban és az alátámasztó dokumentumokban is. 
A projekt fizikai befejezésére a Támogatói Okirat kézbesítésétől számított legfeljebb 17 hónap áll rendelkezésre, de legkésőbb 2022. június 30-áig be kell fejezni.
Eszközbeszerzés esetén a fenntartási kötelezettség az elszámolás jóváhagyásáról szóló döntés hatályba lépését követő hónap első napjától számított három éven át, építési beruházás esetében az elszámolás jóváhagyásáról szóló döntés hatályba lépését követő hónap első napjától számított öt éven át tart.
A támogatás folyósításának nem feltétele saját forrás biztosítása/rendelkezésre állása.
A pályázat benyújtására 2020. április 22. és 2020. május 22. között van lehetőség
.

Forrás: A Magyar Falu Program MFP-KTF/2020 kódszámú kiírása (Miniszterelnökség Modern Települések Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztos)

Kerékfy Pál

Magyar Falu Program: Közösségi tér kialakítása és átalakítása” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s