Megkezdődik az idei koncertszezon Akarattyán

Biztos voltam benne, hogy sok koncertet kapunk idén, hiszen két nagyszerű, jól bevált koncerthelyszínünk is van egymással szemben, a a főút két oldalán. Arra viszont egyáltalán nem számítottam, hogy a szezon áprilisban kezdődik!

Talán más sem számított rá, és nem is figyelte, kereste a híreket, ezért írom most meg.

Az első koncert április 29-én lesz, helyszíne a Peter’s Terasz. A helyet biztos sokan ismerik, hiszen tavaly is működött. Lehetett ott jókat enni és inni, és nagy bulik is voltak. Az idei szezon még nagyobbnak ígérkezik.

“A Hakumba egy 11 tagú gigamega bulibagázs, zenéjüket meghatározza a balkán és jazzy fúvóstémák váltakozása, a denszelős-lépegetős-pogós ezmegaz, a többszólamú énekek és a ska és jazz-fusion stíluselemeit idéző váratlan zenei fordulatok. Örömzenéjük orvosilag is igazolt biológiai jóérzést idéz elő hallgatóik agyi és lelki működésében.”

Olvasom az esemény beharangozójában

A nyitókoncertet a Hakumba adja, az ételekről és az italokról a Smokey Monkies BBQ és Péter’s Balaton gondoskodik.

Ezen a hétvégén (szombattól hétfőig) 10-kor nyit a terasz, és déltől lehet ebédelni. A szombati koncert este 8-kor kezdődik.

Az oda-vissza utazásban a KicsiBusz segít. Őket már az elmúlt két nyárról is ismerjük, ugye? Idén ők is hamarabb kezdik a szezont. 2021 nyarán, a kezdetekkor beszélgettem a tulajdonossal: KicsiBusz hová visz?

A május 6-ai koncerten Myra Monoka és Bécsy Bence lép fel:

Myra Monoka énekes, dalszerző és producer a nemzetközi és hazai zenei színtérnek is egyre aktívabb szereplője. Saját egyedi hangzásvilága mindenkit mozgásba hív és megszólít. Bécsy Bence gitárjátékával kiegészülve egy élő hangszeres, improvizatív mix születik meg, amelynek köszönhetően a dalok közötti átmenetek szinte észrevehetetlenek.

Írja az esemény ismertetője.

Utána, május 13-án este 7-kor, a Firkin lép fel. A május 13-ai koncertet a rossz időjárás miatt augusztus 4-ére halasztották.

“A Firkin a könnyűzenei élet páratlanul izgalmas és méltán népszerű formációja, amely mesteri módon feszegeti az ír folk határait a magyar népzene és a folkpunk elemeinek egyedi elhelyezésével.” (Bizse Ferenc)

https://firkin.hu/2022/12/21/17-march-2023-album-release-party-barba-negra-budapest/

Mit hoz még ez a szezon koncertek terén?

Még nem ismerem a terveiket, de tudom, hogy a Péter’s Terasz nem hiába építette fel a színpadát – hoznak még sok koncertet.

Nánásiék “Nekem a Balaton” üzlete a “Csücsökben” már sok kiváló nyári koncert színhelye volt:
Visszatekintés: 2021-es koncertek a Csücsökben
Nekem a Balaton – Merre tovább?

Koncert a Csücsökben

Az idei koncertnaptárt még nem ismerem, de a legutóbbi interjúban Ördög Nóri elárult néhány információt.

Nagyon örülök, hogy ennyire felpörög a zenei élet Akarattyán, és várom a sok koncertet!

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s