Célba ért Akarattya adománya is

Sokféleképpen segítünk Ukrajnában élő és az onnan menekülő embertársainknak. A milliárdos tételeket a nagy segélyszervezetek gyűjtik össze és juttatják el hozzájuk, de marad lehetőség kisebb és egy-egy közösség számára célzott támogatásokra is.

Ilyen támogatást szervezett meg Balatonakarattya Község Önkormányzata is, amikor kárpátaljai testvértelepülésünk, Gát vezetői által kért élelmiszert és egyéb szükséges dolgokat gyűjtött össze itt, Akarattyán.

A felhívást itt is közzétettem, hogy minél több segíteni akaró ember tudjon róla.

A Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület – az elnökség döntése alapján – több mint százezer forint értékben járult hozzá a gyűjtéshez. Itt írt róla a weblapján: Gát település egyesületi támogatása

Később hírt kaptunk arról, hogy az adományaink eljutottak a Református Szeretetszolgálat alsóörsi gyűjtőpontjára. Erről itt láttunk beszámolót és képeket: Útnak indultak az adományok

A legfrissebb jó hír pedig az, hogy testvértelepülésünk vezetői Beregszászon átvették az általunk küldött segítséget a Szeretetszolgálat munkatársaitól. Erről tegnap tett közzé képeket a Fürdőtelep Egyesület.

Nagyon jó érzéssel tölt el ez, és az összes többi segítség, amit a magyar nép és mindenki más nyújtott és nyújt a szükséget szenvedőknek! Én is hálásan köszönöm!

Még mindig lehet és kell segíteni, messze van még a szörnyűségek vége. Sajnos! 

Az összes nagy (és kisebb) segélyszervezet és az államilag koordinált segélyvonal is kéri és fogadja az adományokat. Mindenki eldöntheti, hogy melyik útját-módját választja a segitésnek, a régen működő nagy szervezetek révén minden adomány jó helyre kerül. Ha valaki nem tudná, itt a hat nagy segélyszervezet listája:

  • Magyar Vöröskereszt
  • Ökumenikus Segélyszervezet
  • Baptista Szeretetszolgálat (velük a cipősdoboz akció kapcsán már tavaly és tavalyelőtt is találkoztunk Akarattyán)
  • Katolikus Karitász (szintén jól ismert Akarattyán, mert rendszeresen segíti a helyi rászorulókat)
  • Református Szeretetszolgálat 
  • Magyar Máltai Szeretetszolgálat 

Nem hagyhatom említés és köszönet nélkül azokat sem, akik a téliesített nyaralójukban teremtettek lakhatási lehetőséget Ukrajnából menekült családok számára. 

Még egyszer köszönöm, és buzdítók mindenkit, hogy lehetősége szerint nyújtson támogatást a szükséget szenvedőknek.

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s