2021. dec. 4-én nyílik az akarattyai jégpálya

Én nagyon örülök a jégpályának, bár magam nem fogom használni. Mégis örülök, mert tudom, hogy sok embernek okoz örömöt!

Ha valaki még nem tudna róla: Nánásiék jégpályát nyitnak az új üzletük mellett, a csücsökben.

A pálya az ő kezdeményezésük, amit az önkormányzat azzal támogat, hogy rendelkezésre bocsátja a területet, amit díjfizetés nélkül használhatnak erre a célra, és az önkormányzattal kötött megállapodásuk értelmében mi is ingyen korcsolyázhatunk

A pálya és az üzlet reggeli napsütésben

A korcsolyázni Akarattyára utazókat arra kérik Nánásiék, hogy támogassák a CIPŐSDOBOZ AKCIÓT, ami tavaly elsöprő sikert aratott Akarattyán. Felkerültünk az akció térképére azzal, hogy az itteni gyűjtőpont volt a legsikeresebb az országban. De ez csak kérés, nincs ellenőrzés, becsületkassza alapon, mindenkinek a saját lelkiismeretére bízva működik az egész.

Egy ideje már láthatjuk az előkészületeket, sőt a fagyasztás is elkezdődött ezen a héten. 

Hétfő reggeli kép – már van víz a csöveken

December 4-én délelőtt lesz a nyitás, vagyis Mikulás hozza a jégpályát Akarattyára! Sőt, személyesen is megjelenik Mikulás szombaton 11 és 13 óra között! A szánját a pálya mellett hagyja, hogy abba tehessük a cipősdobozokat az ajándékokkal.

A technika +10–12 fok alatt tud megfelelő jeget adni. Ez azt jelenti, hogy várhatóan egész télen tudunk itt korcsolyázni. Most január végéig van szerződésük a pályát építő céggel, de érdeklődés és siker esetén ezt meg fogják hosszabbítani.

A jégpálya hűtőberendezését január 31-én elviszik. Használjuk ki ezt a hétvégét alaposan!
Utána a jégpálya addig marad, amíg az időjárás engedi, vagyis nem olvad meg a jég. Drukkoljunk, hogy legyenek kemény fagyok a következő napokban!

A pályát az üzlet nyitvatartási idejében lehet használni. Belépődíj nincs. Aki korcsolya nélkül érkezik, a helyszínen bérelhet – ezt az üzemeltető cég biztosítja, és fizetni kell érte. 

Többen kérdezik, ezért fontos elmondani, hogy nem pályázati, EU-s vagy önkormányzati pénzből jött létre a jégpálya. Saját pénzükből és szponzorok hozzájárulásából fedezik a létrehozását, majd az üzemeltetés jelentős költségeit. A pályát a Jégpálya Center Kft. építi és üzemelteti (nagyon nagy gyakorlat és sok városban szerzett tapasztalat birtokában). A folyamatos fagyasztásnak tetemes áramszükséglete is van, és ennek a költségeit a jégpályákat építő cégek eddigi tapasztalatai szerint magánvállalkozások nem szokták vállalni. Örüljünk annak, hogy ez itt most megvalósul, és drukkoljunk a vállalkozás sikeréért! 

Ez a jégpálya egy csodás karácsonyi hangulat egyik fontos eleme lesz. Vonzó lehetőséget nyújt majd nagyszerű időtöltésre ebben az utazási nehézségekkel tarkított karácsonyi időszakban. A karácsonyi csücsökben lesz még sok érdekesség, és ezeknek szép kiegészítője lehet majd a befagyott Balaton (de arra sajnos nem nagyon számíthatunk mostanában). 

Szóval: december 4-én (szombaton) 11 órától vár mindenkit Mikulás. Lehet korcsolyát és ajándékkal megtöltött cipősdobozokat hozni! 

Kerékfy Pál

2021. dec. 4-én nyílik az akarattyai jégpálya” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Nagyszerű dolog,éljen Ördög Nóra,meg az ötletei.Remélem ezt,teljesen ingyen adják a kisboltjuk””” mellé,nem gazdagodás célból teszik????

  Kedvelik 1 személy

  1. A pálya használatáért nem kell fizetni, viszont rengeteg pénzükbe kerül. Én teljesen elfogadhatónak tartanám, ha a pálya miatt nőne a bolt bevétele – és akár még a pálya költségei is bejönnének. Vagy igen, vagy nem …

   Kedvelés

 2. Sok sikert kívánok az ötletgazdag házaspárnak, és nagyon örülök, hogy Akarattya évről évre fejlődik. Sikeres színvonalas nyári zenei programokkal gazdagították az Akarattyán pihenni, kikapcsolódni, szórakozni vágyó emberek igényeit. Remélem jövő nyáron is ott lesznek .
  Sok sikert a jégpályához, és Áldott ünnepeket kívánok mindenkinek Akarattyára!
  Fülöp Csaba🎹👍🌲

  Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s