Közeledik a lecsófesztivál

Közeledik, de mégsem az ideiről írok, hanem arról a hat évvel ezelőttiről, amikor tagja voltam az egyik lecsófőző csapatnak.

Nem, egyáltalán nem voltam fontos és felelős “beosztásban”, inkább csak sokadik beosztott segéd voltam ebben a szuper csapatban.

Emlékszik valaki, hogy milyen volt az idő 2014. augusztus 23-án? Esett és hideg volt! Kerestem néhány akkori fényképet, ami visszaidézi az időjárást:

A hangulat frenetikus volt! Rengeteg ember jött össze, jártak körbe a sátrak között, kóstolták a jobbnál-jobb lecsókat.

Sem az eső, sem az óriási pocsolyák, sem a sárdagasztás nem tudta elvenni a jó kedvüket. Emberek táncoltak a bokáig érő vízben az esőben. Kisgyerekek szaladgáltak a sárban és a pocsolyákban – majd az anyukák cserélték rajtuk az átázott ruhát…

Ilyenkor, a lecsófesztivál idején el szoktam olvasni a cikket, amit erről a fesztiválról írtam. Ha mást is érdekel, itt találja: A lecsófesztivál ürügyén.

Az idei egész más lesz, erre is rányomja a bélyegét a vírushelyzet. Nem tudom, hányan mennek majd el, és személyesen nem is fogom megtudni, mert én sem leszek ott.

Itt található az idei program: https://www.facebook.com/KulturaHazaBalatonkenese/photos/289960614468209/2036996116431308

Jó szórakozást kívánok az összes résztvevőnek és látogatónak!

Kerékfy Pál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s