De hol menjen a gyalogos?!?

Állandósult a gyalogosok veszélyeztetése Akarattya egyik legforgalmasabb utcájában.

A Bercsényi lejárón jut le a Balatonpartra és a strandokhoz a legtöbb ember és jármű. A járda egy szakaszán feltörték a burkolatot, és lényegében járhatatlanná vált. Az ember talpa alól kiguruló betondarabokon nem tanácsos se lefelé, se felfelé gyalogolni. Sokaknak pedig egyáltalán nem is lehetséges. Bottal, babakocsival, kerekesszékkel teljesen járhatatlan, de annak se tanácsolnám, akinek bármi gondja van a lábával. Egy bokaficam vagy egy térdrándulás se kell, az esésről nem is beszélve.

Erről, a térképen pirossal megjelölt útszakaszról van szó, ahol már több mint egy hónapja nem használható a járda. 

Miért bontották fel? Lehet találgatni! Talán az ott lévő, évtizedek óta elhagyatott, romló épület most kezdődött felújításához kapcsolódik? Az mindenképpen öröm, hogy a gazdátlan épület végre gazdára lelt! Ha ők tették tönkre a járdát, nem volt szép tőlük. Az pedig végképp nem rendes dolog, hogy nem tették gyorsan rendbe.

Valójában nem tudjuk, hogy ki és miért rombolt itt. Ha esetleg engedély nélkül történt, akkor az illetékesek azóta már kötelezték volna a helyreállításra a tettest, vagy a költségére helyreállították volna. 

Azt se tudom elképzelni, hogy erre így bárki engedélyt adott volna … Ha esetleg mégis adott volna engedélyt, egész biztosan előre tájékoztatott volna minket, vagy legalább akkor, amikor ez (hetekkel ezelőtt) beszédtéma lett Akarattyán.

Az egyik legforgalmasabb utcánk, itt semmi esetre sem maradhatott észrevétlen a járda szétverése. 

Normális körülmények között a járda ideiglenes járhatatlanná válása idejére az úttestből kerítenek le egy megfelelő szélességű sávot a gyalogosok számára. Itt ez különösen fontos lenne, hiszen a szezonban óriási autóforgalom van. A 30-as korlátozást azon a szakaszon sem tartják be, ahol kint van a tábla.

Nem csak személyautók, hanem óriási kamionok is gyorsan ereszkednek lefelé a lejtőn. Felfelé viszont adnak neki rendesen, hogy ne kelljen visszaváltani.

Úgy gondolom, hogy a településért felelősséget érző illetésekek az ilyen hibákat azonnal megszüntetik. A megszüntetésükig pedig gondoskodnak a gyalogosok – különösen az öregek, a mozgássérültek, a kisgyermekesek – biztonságos közlekedéséről.

Hogy ne csak az én vélekedéseim alapján ítéljem meg a helyzetet, megkerestem a járdákra vonatkozó rendelkezéseket. Ezekből alább idézek.

Őszintén remélem, hogy a felelősök most már azonnal lépni fognak!


Kiegészítés, újabb információk július 2-án

Amellett, hogy hétköznap a kamionok és hétvégén a személyautók miatt veszélyes az úttestre lépni, a hétvégén a járda még szabadon maradó részét is elfoglalják az ott parkoló autók. (Ugye, nem is kell mondanom, hogy ez is az egyik olyan dolog, ami tilos, de senki se törődik vele?) 

A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a valamilyen okból nehezebben közlekedő emberek is szeretnének lejutni a strandra.

Idézetek hozzászólásokból: 

  • Vasárnap a meg járható agyagos/homokos felületen parkoltak az autók. Ki kellett menni a kocsiútra, előttem anyázó babakocsis pár.
  • A hétvégén a vak keresztfiammal életveszélyes volt lemenni a szembejövő járművek között.

Az ügyben kérdésre július 2-án ezt a választ adta a Polgármesteri Hivatal: “Balatonakarattya Község Önkormányzata részéről tájékoztatom, hogy a Bercsényi lejáró középső szakaszán az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. üzemzavarra hivatkozással 130 méter szakaszon földkábelt cserélt. A terület végleges helyreállításának időpontja július 10. Addig is kérünk minden arra közlekedőt, hogy fokozott figyelemmel, és óvatossággal közlekedjenek az adott szakaszon.

Nézzük a választ! 

  1. Az üzemzavar elhárítása nem ad felmentést az általános munkavégzési szabályok alól, azaz a munkaterületet útelzáró korláttal kell körülhatárolni. Itt ilyet nem láttunk. 
  2. Minthogy a teljes járdaburkolatot felbontották, és a járda használhatatlanná vált, az úttesten kellett volna a gyalogosok közlekedését biztosítani. Ez nem történt meg. 
  3. Ki kellett volna helyezni a “Gyalogosok” veszélyt jelző táblát. Ehelyett egy emailben kérnek mindenkit a fokozott figyelemre. Ez vajon hogyan jut el az ott közlekedő járművek vezetőihez? 
  4. A terület végleges helyreállításának határidejét miniszteri rendelet járda esetében egy hétben határozza meg, ha a hiba a forgalmat veszélyezteti. Nem kétséges, hogy ez a hiba veszélyezteti.

Tényleg nem értem, hogy miért nem működik sem a józan ész, sem az emberekkel való törődés! De ha ezek nem, akkor esetleg be lehetne tartani a jogszabályokat? A jelek szerint nem! Nagy kár! 

Kerékfy Pál


5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól

3.11. a) A közúton keletkezett olyan hibát, amely a forgalmat veszélyezteti – fő- és tömegközlekedési útvonalakon 48 órán belül, egyéb utakon (ideértve a kerékpárutakat és a járdákat is) egy héten belül – ki kell javítani.

F1. A forgalombiztonságot közvetlenül befolyásoló intézkedések
b) Az utak, járdák burkolatának ellenőrzése során észlelt balesetveszélyes hibák esetén szükséges a hiba helyének azonnali jelzése, majd intézkedés a hiba megszüntetésére.


3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeiről

3. A munkahelyek elkorlátozása

3.2.4. Az elkorlátozás kezdetét (ha szembejövő forgalom indokolja, a végét is) a munkahelyen (munkaterületen) elhelyezkedő legközelebbi veszélyforrástól (munkagödör, szilárd tárgy stb.) (…)  kerékpárúton, járdán és lakott területen lévő, közvilágítással ellátott út, továbbá közvetlenül útkereszteződésben lévő munkahely esetében: 0,5 m hosszúságú biztonsági zóna szabadon hagyásával kell kialakítani.

3.9. Járdán, gyalogúton és kerékpárúton lévő munkahelyet útelzáró korlát alkalmazásával kell körülhatárolni.  (…) A közúton végzett munkák ideje alatt is biztosítani kell a gyalogosok biztonságos közlekedését. Ennek megfelelően a járda teljes lezárása esetén a gyalogosok úttestre terelését zárt rendszerben kell megoldani.

5.16. „Gyalogosok”, illetve „Kerékpárosok” veszélyt jelző táblát el kell helyezni, ha az úttest melletti járda vagy kerékpárút elkorlátozása kapcsán az úttesten gyalogosok, illetve kerékpárosok megjelenésével kell számolni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s