Három akarattyai strand – 91 millió

Nagy fejlesztési pénz jut a Bezerédj strandra, 77 milliót költhet rá Balatonkenese.

A balatontipp.hu értesülése szerint az idei évre a balatoni strandokra kiosztott 2,1 milliárd forintból három akarattyai strandnak jutott:

Bezerédj77 millió
Gumirádli5,8 millió
Lido 8,5 millió
Ennyi jutott idén Akarattyára

A Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese a Kossuth Rádióban március 2-án reggel elmondta, hogy idén az alap infrastruktúra fejlesztése, megfelelő színvonalra emelése a támogatások célja. Az MTÜ határozta meg, hogy mire lehet pályázni, elsősorban a vizesblokkok felújításra és a vízbejutás feltételeinek javítására. Emellett az öltözők és a zöldfelületek kaptak támogatást. Az interjúban elhangzott, hogy más fejlesztéseket addig nem támogatnak, amíg az adott strandon ezek nincsenek megfelelő színvonalon. Példaként említette, hogy új sportpályák kialakítását nem tartják jónak olyan helyen, ahol a mosdók még a 70-es évek színvonalán vannak.

forrás: mtu.gov.hu

Azt is elmondta a vezérigazgató-helyettes, hogy a támogatások hátterében az áll, hogy a kormányzatnak hozzá kell járulnia a kis települések strandfejlesztéseihez, mert az egész országnak nyújtanak szolgáltatást. Példaként említette, hogy egy néhány száz fős balatoni településnek egy-egy hétvégén 4-5 ezer látogatója is lehet. Ezt egyedül, segítség nélkül nem tudja kezelni a település, és nem is várható el tőle. Ráismertem Akarattyára!

Itt lehet többet olvasni a balatoni strandfejlesztésekről.

Fotó: Győrffy Árpád
https://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/strandfejlesztesek-hatvanhet-balatoni-strand-kapott-kisebb-nagyobb-osszeget/

Nagyon jó hír, hogy a Bezerédj strandon lesz fejlődés, mert már évek óta sok a panasz rá.

Ide kívánkozik az is, hogy az előtte lévő büfésor rendbeszedésére is régen várnak a strandolók. Most azon a területen is várható előrelépés, mert csak a Kenesével való vita akadályozta az ottani fejlesztéseket már évek óta.

A terület rendezéséhez Balatonakarattya rendezési tervét is meg kell alkotni, hiszen arra eddig még nem kerülhetett sor a határvita miatt. Az most véglegesen lezárult, így elhárult ez a súlyos akadály.

A fejlesztésnek az is akadálya volt eddig, hogy a büfések csak hosszabb, legalább 5-10 éves, bérleti szerződés birtokában mernek beruházni. Azt remélem, hogy most már ez is elhárult, megindult a tárgyalás velük, hogy már erre a szezonra tudjanak valamit fejleszteni.

Kerékfy Pál

Három akarattyai strand – 91 millió” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s